Fitch: «Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδας» - iefimerida.gr

Fitch: «Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Ευρωζώνης εξέφρασε ο γνωστός οίκος αξιολόγησης Fitch, εν όψει της αυριανής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Γρήγορη λύση δεν θα υπάρξει, άσχετα από το τι θα προκύψει από τη σύνοδο της Τετάρτης», είπε σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Τόνυ Στρίνγκερ, επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων στη Fitch.

Ο Στρίνγκερ χαρακτήρισε αφερέγγυα την Ελλάδα και προέβλεψε ότι η χρεοκοπία της είναι πλέον αναπόφευκτη, ενώ προσδιόρισε ως παράγοντα ανησυχίας τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας. Η Fitch σημειώνει ότι οι τράπεζες των χωρών αυτών έχουν αθροιστικά έκθεση της τάξης των 360 δισ. ευρώ στο προβληματικό κρατικό χρέος της Ευρώπης, ενώ η αγορά ήδη προεξοφλεί σημαντική υποβάθμιση του ιταλικού και του ισπανικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ