Τα ταπεράκια με φαγητό που άνοιγαν στο γραφείο πριν την οικονομική κρίση ήταν ελάχιστα, πλέον όμως, είναι καθημερινή συνήθεια πολλών να πηγαίνουν στη δουλειά με γεύματα που ετοιμάζουν από το σπίτι.
Αν ανήκετε σε εκείνους που θέλουν να πειραματίζονται με το φαγητό τους, τους αρέσει να ανακαλύπτουν νέες γεύσεις σας και έχουν βαρεθεί να τρώνε τα ίδια και τα ίδια, σας προτείνουμε λαχταριστές εύκολες ιδέες για φαγητό στο γραφείο.
Σάντουιτς με σαλάμι, κρέμα τυρί και μαρούλι
Σε χωριάτικο ψωμί αλείψτε μια πλούσια στρώση τυριού κρέμας, τοποθετήστε το μαρούλι και προσθέστε το σαλάμι.
Σάντουιτς με φυστικοβούτυρο, πίκλες και πατατάκια
Σε ό,τι είδος ψωμιού επιθυμείτε, απλώστε και στις δύο φέτες φυστικοβούτυρο και έπειτα βάλτε τις πίκλες και τα πατατάκια.
Σάντουιτς με τσένταρ και μήλο
Απλώστε μουστάρδα σε δύο φέτες και τοποθετείστε το μήλο και το τσένταρ. Αν θέλετε να προσθέσετε κάποιο αλλαντικό, προτιμήστε το προσούτο, για ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα.
Μακαρόνια με μπρόκολο και φιστίκια
Βράστε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια (προτιμήστε βίδες ή πένες) και σε μια άλλη το μπρόκολο. Το πόσο θα τα βράσετε είναι καθαρά δικό σας θέμα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 2 κ.γ. λάδι, ξύδι, φυστικοβούτυρο και σόγια σως. Προσθέστε τα μακαρόνια και το μπρόκολο και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και φιστίκια.
Σαλάτα με σιτάρι, κόκκινο πορτοκάλι και φέτα
Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι βάλτε 4 φλιτζάνια νερό και προσθέστε αλάτι και ρίξτε το σιτάρι. Αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να γίνει τρυφερό. Θα χρειαστεί περίπου 30-35 λεπτά, έπειτα στραγγίστε.
Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε το σιτάρι με σως βινεγκρέτ. Αφού έχετε κόψει σε κύβους το το κόκκινο πορτοκάλι, προσθέστε το στο σιτάρι. Επειτα βάλτε μαϊντανό, φέτα και ότι άλλο επιθυμείτε.