Τα ραντεβού είναι μια αγχωτική διαδικασία για τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν ξέρεις αν η συζήτηση θα κυλήσει, αν θα βαρεθείς ή αν όντως τελικά ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου σε ενδιαφέρει.
Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι οι άνθρωποι που ακούγοντας από φίλους και γνωστούς για την απογοήτευση ενός ραντεβού, απομακρύνονται τελείως από την ιδέα αυτού και απογοητεύονται από την μη ύπαρξη του «τέλειου».
Η Λάουρα είναι ένας από τους ανθρώπους που φοβούνται την διαδικασία, διότι δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο να βιώσουν μια άσχημη εμπειρία.
«Εχω φτάσει στο σημείο ακόμα και αν ο άλλος ήταν εμφανίσιμος, με προσέγγισε και μιλάγαμε, να του λέω εξωφρενικά ψέματα για να ξεφύγω, όπως το ότι έχει πεθάνει κάποιος από την οικογένειά μου και πρέπει να πάω σπίτι», λέει η Λάουρα, η οποία δεν θέλει να βγαίνει ραντεβού.
«Οταν μου έδειχνε κάποιος πως ενδιαφερόταν μέσω του Διαδικτύου, σάρωνα το προφίλ του για να βρω κάτι που δεν μου αρέσει και να κάνω τον εαυτό μου να φύγει μακριά», προσθέτει.
«Είχε αρχίσει να γίνεται γελοίο, με την οικογένειά μου και τους φίλους να αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Ακόμα και όταν έβλεπα νέα ζευγάρια μέσω των social media, δεν μπορούσα, ένιωθα να τρελαίνομαι».
Η Λάουρα, πλέον, για να μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση δέχεται συμβουλές από μια ειδικό σχέσεων την Λίσα Πάλμερ, για να καταφέρει να βγει ραντεβού πριν τα Χριστούγεννα.
Ο Μιτς Πέιτελ, που και αυτός επισκέπτεται την ειδικό σχέσεων, κάποια στιγμή συνειδητοποίησε πως όσον αφορά τα ραντεβού το σημαντικό είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.
«Στο παρελθόν έχω βγει και 100 φορές ραντεβού, αλλά ποτέ δεν έχει υπάρξει δεύτερο. Ολο αυτό άρχισε να με ανησυχεί πως κάτι πήγαινε λάθος», τονίζει και συνεχίζει:
«Το πρόβλημα είναι ότι είχα επικεντρωθεί τόσο πολύ στην αναζήτηση της τελειότητας, έτσι αν κάποια δεν πληρούσε τα στάνταρ μου αμέσως, δεν έδινα ευκαιρία».
Ο Μιτς γινόταν αμέσως επικριτικός και σχολίαζε και την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως τα παπούτσια ή δουλειά. Μια φίλη του τον πρότεινε να συναντήσει τη Λίσα για να τον βοηθήσει και πλέον επικεντρώνεται σε λιγότερα ραντεβού, εστιάζοντας στην προσωπικότητα της κάθε γυναίκας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τη Λίσα, είναι πως πολλοί άνθρωποι κρίνουν τους άλλους από το «εξώφυλλο», καθώς αυτό είναι που κοιτάνε, ειδικά μέσα από τα social media.
Η συμβουλή που δίνει σε κάθε πελάτης είναι να ακολουθεί το ένστικτό του σχετικά με τα ραντεβού. Αν αυτό σας λέει πως δεν είναι ο σωστός τύπος ανθρώπου, τότε αφήστε την κατάσταση και ψάξτε για το καλύτερο.
«Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με το εάν ένα πρόσωπο είναι κατάλληλο για εσάς, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους», λέει η Λίσα.
Παράλληλα, προτείνει σε όλους όσοι αγχώνονται με τα ραντεβού να πηγαίνουν για ένα καφέ και όχι για παράδειγμα σινεμά.
«Είναι πιο εύκολο να κρατήσετε μια συνάντηση σε έναν καφέ, παρά σε ένα γεύμα. Μπορείτε να κρίνετε αν το πρόσωπο αξίζει ή όχι», συμπληρώνει.