Το IDS Concept δείχνει το νέο Leaf αλλά και το μέλλον της Nissan - iefimerida.gr

Το IDS Concept δείχνει το νέο Leaf αλλά και το μέλλον της Nissan

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το IDS Concept που παρουσίασε η Nissan στο Τόκιο είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ιαπωνική εταιρεία στο μέλλον.

Το οποίο δεν θα είναι μόνο ηλεκτρικό αλλά και αυτόνομο, ενώ ο Carlos Ghosn, ο επικεφαλής του ομίλου Renault Nissan είπε χαρακτηριστικά: «οι μελλοντικές τεχνολογίες της Nissan θα διαφοροποιήσουν πλήρως τη σχέση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου, καθώς και τις δυνατότητες μετακίνησης» και συνέχισε «η τεχνολογία Nissan Intelligent Driving ενισχύει τις δυνατότητες του οδηγού να βλέπει, να σκέφτεται και να αντιδρά. Ελαχιστοποιεί τα ανθρώπινα λάθη στα οποία οφείλονται το 90% των ατυχημάτων και έτσι ο χρόνος που θα περνά κανείς πίσω από το τιμόνι θα είναι πιο ασφαλής, πιο φιλικός προς το περιβάλλον, πιο αποτελεσματικός και πιο ευχάριστος».

Στο IDS Concept λοιπόν και όταν ο οδηγός αναθέτει τα πάντα στο σύστημα αυτόνομης οδήγησής–η επιλογή γίνεται από το διακόπτη PD Commander ανάμεσα στα καθίσματα- αυτό μιμείται τον τρόπο οδήγησης του τελευταίου. Όταν ο οδηγός ασχολείται έχει και την υποστήριξη των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας του αυτοκινήτου.

Στις επιλογές του οδηγού προσαρμόζεται και το εσωτερικό: στην αυτόνομη οδήγηση μπροστά από τον οδηγό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αλά tablet, το τιμόνι μετακινείται στο κέντρο, το υπόλοιπο ταμπλό γίνεται και αυτό οθόνες, τα καθίσματα μετατοπίζονται ελαφρώς, ενώ η επικοινωνία με τα συστήματα του αυτοκινήτου βασίζονται στις χειρονομίες.

Οι μηχανικοί της Nissan έχουν δώσει έμφαση και στην επικοινωνία του IDS με τα άλλα μέλη της κυκλοφορίας, με εξωτερικές οθόνες που μεταξύ άλλων προβάλλουν και μηνύματα.

Το ιδιαίτερα αεροδυναμικό IDS Concept διαθέτει μεγάλες μπαταρίες 60 kWh, που του επιτρέπουν να καλύπτει αρκετά μεγάλες αποστάσεις πριν χρειαστεί εκ νέου φόρτιση.

Το IDS Concept δείχνει το νέο Leaf αλλά και το μέλλον της Nissan | iefimerida.gr 0
Το IDS Concept δείχνει το νέο Leaf αλλά και το μέλλον της Nissan | iefimerida.gr 1
Το IDS Concept δείχνει το νέο Leaf αλλά και το μέλλον της Nissan | iefimerida.gr 2
Το IDS Concept δείχνει το νέο Leaf αλλά και το μέλλον της Nissan | iefimerida.gr 3
Το IDS Concept δείχνει το νέο Leaf αλλά και το μέλλον της Nissan | iefimerida.gr 4
Το IDS Concept δείχνει το νέο Leaf αλλά και το μέλλον της Nissan | iefimerida.gr 5
Το IDS Concept δείχνει το νέο Leaf αλλά και το μέλλον της Nissan | iefimerida.gr 6
Το IDS Concept δείχνει το νέο Leaf αλλά και το μέλλον της Nissan | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NISSAN IDS τόκιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ