Τραγική αποκάλυψη: Το πλήρωμα του μοιραίου Airbus είχε αναφέρει πολλές φορές προβλήματα με τον κινητήρα - iefimerida.gr

Τραγική αποκάλυψη: Το πλήρωμα του μοιραίου Airbus είχε αναφέρει πολλές φορές προβλήματα με τον κινητήρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια του Airbus των ρωσικών αερογραμμών που έπεσε στο Σινά, ενώ εξαφανίζονται οι ελπίδες για επιζώντες, ήρθε στο φως μία σοκαριστική πληροφορία.

Τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους είχαν αναφέρει πιθανές βλάβες του κινητήρα στους τεχνικούς του αεροδρομίου στο Σαρμ ελ- Σέιχ, από όπου απογειώθηκε πριν συντριβεί 23 λεπτά αργότερα.

Οπως ανέφερε μία πηγή από το αεροδρόμιο, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το συγκεκριμένο αεροσκάφος «είχε κάνει έκκληση στην τεχνική υπηρεσία, σχετικά με αρκετές αποτυχίες εκκίνησης του κινητήρα την τελευταία εβδομάδα».

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος βουλευτής Βλαντιμίρ Γκουτένεφ δήλωσε στο TASS ότι θα επιδιώξει την απαγόρευση χρήσης των αεροσκαφών που ξεπερνούν τα 15 έτη ηλικίας. Το Aibus που συνετρίβη πετούσε τα τελευταία 18 χρόνια, ενώ ταξίδευε για την εταιρεία Kogalymavia, που είναι γνωστή και ως Metrojet, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Στο παρελθόν, ήταν στο στόλο της Middle East Airlines της Λιβύης, της τουρκικής Onur Air, των Saudi Arabian Airlines και της συριακής Cham Wings Airlines.

Η Kogalymavia είναι μία σχετικά μικρή αεροπορική εταιρεία, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1993 και τώρα διαθέτει 10 αεροσκάφη τα οποία κατά κύριο λόγο κάνουν δρομολόγια προς την Αίγυπτο. Ομως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Kogalymavia εμπλέκεται σε μία αεροπορική τραγωδία, καθώς μεταξύ άλλων δυστυχημάτων ένα Tu-154 είχε πιάσει φωτιά ενώ βρισκόταν στον αεροδιάδρομο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν 43.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Airbus αεροπορική τραγωδία Σινά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ