Ιρλανδική τράπεζα διαγράφει χρέη πελατών της - iefimerida.gr

Ιρλανδική τράπεζα διαγράφει χρέη πελατών της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κάποτε ισχυρότερη Ιρλανδική τράπεζα AIB, εξετάζει το ενδεχόμενο να διαγράψει τα χρέη των υπερχρεωμένων πελατών της σε μια προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή.

Το ιρλανδικό τραπεζικό σύστημα έχει προ πολλού καταρρεύσει και η κρατικοποιημένη πλέον τράπεζα AIB, ανακοίνωσε χθες τεράστιες ζημιές ύψους 10,4 δις ευρώ καθώς και την πρόθεσή της να προχωρήσει σε απολύσεις 2000 εργαζομένων της. Η ιρλανδική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην Ε.Ε να συρρικνώσει, το κρατικό πλέον, τραπεζικό της σύστημα και η AIB που είναι ενα απ' τα δύο μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αναμένεται πως θα υποστεί ισχυρές πιέσεις.

Το αισιοδόξο στοιχείο της υπόθεσης είναι οτι η τράπεζα σκέφτεται να διαγράψει σημαντικά ποσά απο υπερχρεωμένους ιδιώτες που έχουν βάλει υποθήκες, μιας και θεωρεί οτι χωρίς αυτούς δεν θα καταφέρει να επιβιώσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ