Είναι μια φανταστική παραλλαγή της παραδοσιακής τηγανητής πατάτας και συνοδεύει όλα τα φαγητά. Οι γαλέτες τρώγονται και μόνες τους, με μια σαλάτα και ένα τυρί.
Υλικά
2-3 πατάτες
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ή δύο σκελίδες σκόρδο (εξαρτάται τι γεύση προτιμάτε)
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (ή και αραβοσιτέλαιο για καλύτερο χρώμα)
- Προαιρετικά, βάλτε αρωματικά χόρτα –Φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Με τρίφτη, τρίψτε τις πατάτες και το κρεμμύδι χοντροκομμένα
- Πιέστε τα λίγο για να φύγουν τα πολλά υγρά
- Βάλτε τα σε ένα βαθύ μπολ
- Προσθέστε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε καλά
- Είναι έτοιμο να το τηγανίσετε
- Σε ένα καλό τηγάνι βάλτε το λάδι
- Τηγανίστε τις γαλέτες σαν τις τηγανίτες, μικρή ποσότητα κάθε φορά
- Πιέστε τις ελαφρά για να ξεροψηθούν
- Αν δεν τις θέλετε ξεροψημένες, βάλτε μεγαλύτερη ποσότητα σε κάθε γαλέτα
- Γυρίστε τις και από την άλλη πλευρά για να καλοψηθούν
Μπορείτε να τις κάνετε και πιο ..χοντρούλες. Καλή ιδέα να προσθέσετε λίγο γάλα.
Πολύ νόστιμες με αρωματικά μέσα:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο