Πότε χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων αν κάποιος δεν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ - iefimerida.gr

Πότε χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων αν κάποιος δεν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελευταία ημέρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ σήμερα και η μη καταβολή της έχει επιπτώσεις.

Οσοι δεν πληρώσουν την δόση του ΕΝΦΙΑ σήμερα, τότε αυτή από 31-10-2015 καθίσταται ληξιπρόθεσμη. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι χάνεται άμεσα η ρύθμιση των 100 δόσεων, για όσους έχουν ενταχθεί σε αυτή. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα ο οφειλέτης να λάβει ατομική ειδοποίηση στην οποία θα του δίνεται προθεσμία 30 ημερών για να τακτοποιήσει τη νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή του (την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ).

Σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία «η αποβολή οφειλέτη από τη ρύθμιση που προβλέπει την τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις θα γίνεται εφόσον αυτός δεν πληρώσει εμπρόθεσμα τρέχουσες φορολογικές οφειλές του εντός 30 ημερών από τη λήψη σχετικής ειδοποίησης για την τακτοποίησή τους».

Αν περάσουν οι 30 μέρες που θα του δίνονται μέσω της ειδοποίησης και δεν τακτοποιήσει τη νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή (αν δηλαδή δεν πληρώσει μέσα στις 30 αυτές μέρες την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ ή αν δεν την ρυθμίσει μαζί με τις μη ληξιπρόθεσμες δόσεις του ΕΝΦΙΑ έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση) τότε κινδυνεύει να χάσει και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Πηγή: forologikanea.gr



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΦΙΑ πληρωμή συνέπειες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ