Σε μυστικη τοποθεσία στη λιβυκή έρημο θάφτηκε σήμερα ο Καντάφι - iefimerida.gr

Σε μυστικη τοποθεσία στη λιβυκή έρημο θάφτηκε σήμερα ο Καντάφι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σορός του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, και πιθανώς του γιου του Μουτάσιμ, μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία στη λιβυκή έρημο και ενταφιάστηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα.

Λιβυκή πηγή του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη Μιζουράτα επιβεβαίωσε χτες ότι οι σοροί του Καντάφι και του γιού του απομακρύνθηκαν από το χώρο ψύξης στον οποίο εκτίθεντο σε κοινή θέα στην πόλη Μιζουράτα, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποια τοποθεσία θα γινόταν η ταφή, παρουσία μουσουλμάνων κληρικών:

"Θα ταφεί αύριο, η ταφή του θα είναι απλή και θα παρίστανται σεΐχηδες. Θα γίνει σε άγνωστη τοποθεσία στην έρημο", δήλωσε χτες ο αξιωματούχος τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι η αποσύνθεση της σορού του Καντάφι έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο που δεν επιτρέπει "περαιτέρω διατήρηση του πτώματος".

Στην ερώτηση αν ο γιος του Καντάφι ο Μουτάσιμ επρόκειτο να ταφεί κατά την ίδια τελετή, ο αξιωματούχος απάντησε: "Ναι.".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ