Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Παπανδρέου - iefimerida.gr

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενημερώνει για τις εξελίξεις ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπανδρέου θα συζητήσει με τον κ. Παπούλια για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και το διαφαινόμενο βαθύ κούρεμα κατά 50%.

Να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν χτες για τις καταιγιστικές εξελίξεις από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο,, ο οποίος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες Αντώνη Σαμαρά, την Αλέκα Παπαρήγα, τον Γιώργο Καρατζαφέρη, και τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών είχε χθες τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στο οποίο εκπροσωπούνται οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα, με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες ο κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα φέρει το πακέτο για κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους, για ψήφιση στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ