Μυτιλήνη: 1.500 ευρώ για κάθε πρόσφυγα πήραν οι Τούρκοι διακινητές -Οι απειλές και οι πυροβολισμοί - iefimerida.gr

Μυτιλήνη: 1.500 ευρώ για κάθε πρόσφυγα πήραν οι Τούρκοι διακινητές -Οι απειλές και οι πυροβολισμοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το ισχυρό σοκ του ναυαγίου χθες στο Μόλυβο της Μυτιλήνης που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 7 άτομα, μία σειρά από πληροφορίες άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τον τρόπο που προσπάθησαν να φτάσουν στις ελληνικές ακτές από τη Τουρκία οι μετανάστες.

Διασταυρωμένες μαρτυρίες ναυαγών αναφέρουν ότι το ξύλινο σκάφος ξεκίνησε από την περιοχή της αρχαίας Άσσου (σημερινό Μπεχράμ Καλέ) περίπου στις 3 το μεσημέρι. Οι επιβαίνοντες είχαν μεταφερθεί εκεί με λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη έμειναν δε ένα βράδυ στο δάσος κοντά σε χωριό με το όνομα Μπαντεμλί.

Για τη μεταφορά είχαν πληρώσει έως και 1.500 ευρώ ο καθένας. Στην ακτή όμως διαπίστωσαν ότι η μεταφορά δε θα γινόταν κατά ομάδες 50 ατόμων όπως είχε συμφωνηθεί αλλά με ένα ξύλινο μεγάλο σκάφος με δυο μάλιστα καταστρώματα.

Στις διαμαρτυρίες που υπήρξαν οι παρόντες στην επιβίβαση Τούρκοι δουλέμποροι απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα και απειλές οπότε και πραγματοποιήθηκε η επιβίβαση και ο απόπλους. Μέχρι και τα όρια των Ελληνικών και Τουρκικών χωρικών υδάτων στο σκάφος επέβαιναν Τούρκοι οι οποίοι και το εγκατέλειψαν επιβιβαζόμενοι σε άλλο σκάφος μικρότερο το οποίο και ακολουθούσε αναθέτοντας τον έλεγχο του σε κάποιους μετανάστες που προφανώς δεν ήξερα να το οδηγήσουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μαρτυρίες πάντα διασωθέντων το σκάφος «διαλύθηκε» κάποια στιγμή στη διάρκεια του ταξιδιού χτυπημένο από δυνατά κύματα στην περιοχή.

¨Όπως έλεγε χθες στέλεχος του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη το συγκεκριμένο ξύλινο σκάφος προφανώς προέρχεται από πλοίο που είχε πάει στην Τουρκία προκειμένου να διαλυθεί. Μάλλον στην περιοχή του Αλή Αγά απέναντι από τη Μυτιλήνη όπου λειτουργούν διαλυτήρια πλοίων.

Ας σημειωθεί ότι χθες Κυριακή στην ίδια περιοχή της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο πνίγηκε άλλο ένα βρέφος όταν η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαινε με τους γονείς του ανατράπηκε. Από το ναυάγιο αυτό αγνοούνται άλλοι 10 περίπου επιβαίνοντες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ