Εχει δυο-τρία βασικά μυστικά η συνταγή.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο βιολογικό και χωριάτικο σε κομμάτια
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κομμάτι κανέλα
- 1 κουταλάκι σκόνη κανέλα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί ποιοτικό
- 1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο να ασπρίσει
- Σωτάρουμε μαζί και το κοτόπουλο, χαλαρά, σε μέτρια φωτιά να μη καεί το λάδι ούτε το κρεμμύδι
- Ρίχνουμε τη δάφνη και τις κανέλες
- Προσθέτουμε το καροτάκι, σε ροδέλες
- Σβήνουμε με το κρασί σε μέτρια φωτιά
- Αφήνουμε 5 λεπτά να απορροφήσει τα αρώματα
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και ζεστό νερό μπόλικο να σκεπάσει καλά το κοτόπουλο
- Βράζουμε στην κατσαρόλα για 1 ώρα, ανάλογα με την ποσότητα. Αν βιάζεστε, χρησιμοποιείστε χύτρα, 1/2 ώρα
- Σε ταψάκι πήλινο, γυάλινο ή μεταλλικό ρίχνουμε ολόκληρο το πακέτο κριθαράκι.
- Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω από το κριθαράκι.
- Το μυστικό είναι να έχουν μείνει αρκετά (ως πολύ αρκετά) υγρά
- Προσθέτετε μπόλικη, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και βάζετε στο φούρνο
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς ώσπου να βράσει το κριθαράκι
- Eίναι καλύτερα να έχετε τυλίξει το ταψί με αλουμινόχαρτο, από την αρχή
Προσοχή: Ανακατεύετε συχνά χωρίς να πολτοποιήσετε τα κομμάτια κοτόπουλου ή να κάνετε τα υλικά μια άμορφη μάζα
- Αν χρειαστεί νεράκι για να βράσει προσθέτετε ζεστό 1/2 φλυτζάνι. Μπορεί να χρειαστεί πάνω από μια φορά νεράκι.
- Σερβίρεται ζεστό αλλά είναι υπέροχο και ξαναζεσταμένο. Προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα και πάνω στο σερβιρισμένο πιάτο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο