Σύνοδος Κορυφής για προσφυγικό: Οι έκτακτες περίοδοι απαιτούν έκτακτα μέτρα δήλωσε η Μέρκελ - iefimerida.gr

Σύνοδος Κορυφής για προσφυγικό: Οι έκτακτες περίοδοι απαιτούν έκτακτα μέτρα δήλωσε η Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το στίγμα της μίνι Συνόδου Κορυφής για το προφυγικό, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες έδωσε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

«Οι έκτακτες περίοδοι απαιτούν και έκτακτα μέτρα» είπε η Μέρκελ προσερχόμενη στην έκτακτη μίνι σύνοδο με τους ηγέτες των νοτιο-ανατολικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και της Σερβίας και της ΠΓΔΜ. Για να προσθέσει πως η συνάντηση των Βρυξελλών, αποτελεί ορόσημο για την «ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων».

Σύνοδος Κορυφής για προσφυγικό: Οι έκτακτες περίοδοι απαιτούν έκτακτα μέτρα δήλωσε η Μέρκελ | iefimerida.gr 0


Σούλτς: Η βία κατά μεταναστών δεν θα γίνει αποδεκτή

Σύνοδος Κορυφής για προσφυγικό: Οι έκτακτες περίοδοι απαιτούν έκτακτα μέτρα δήλωσε η Μέρκελ | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τόνισε πως στην Ευρώπη είμαστε «πιο εποικοδομητικοί μαζί» αρκεί να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός.
Επίσης δήλωσε πως «η βία κατά των μεταναστών δεν θα γίνει αποδεκτή. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να δώσει μια λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα χρησιμοποιώντας βία αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη».

Γιοχάνες Χαν: Να αξιοποιηθούν τα hotspots στην Ελλάδα

Ο επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συγχρονισμός δράσης μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι να συνεχιστεί η ασυμφωνία τους και η μονομερής χάραξη πολιτικής.
Ο αυστριακός επίτροπος δήλωσε πως, «είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθούν στο έπακρο τα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης (hotspots) στην Ελλάδα», έτσι ώστε να εξεταστεί ποιοι μετανάστες χρειάζονται άσυλο και να συγχρονιστεί η Ευρωπαϊκή δράση.
Οπως σημείωσε, στόχος είναι να αποφευχθεί η ασυντόνιστη εισροή μεταναστών στην Ευρώπη ιδιαίτερα τον χειμώνα, όπου θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη προμηθειών και υποστήριξης των μεταναστών και να υποστηριχθεί επίσης η δράση άλλων οργανισμών που ασχολούνται με τη μετανάστευση όπως τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύνοδος Κορυφής για προσφυγικό: Οι έκτακτες περίοδοι απαιτούν έκτακτα μέτρα δήλωσε η Μέρκελ | iefimerida.gr 2

Μοργκερίνι: Η κρίση δεν πρόκειται να φύγει σύντομα

Τέλος, η Υπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Φρεντερίκα Μοργκερίνι επεσήμανε πως ο διάλογος στην μίνι Σύνοδο Κορυδής θα είναι «εμπεριστατωμένος και λειτουργικός» και θα εστιαστεί στα «συγκεκριμένα βήματα από τη πλευρά της Επιτροπής και των κρατών-μελών», στην «άμεση δράση που χρειάζεται να αναλάβουν». Προέβλεψε πάντως πως «αυτή η κρίση δεν πρόκειται να φύγει σύντομα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύνοδος Κορυφής μεταναστευτικό ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ