Reuters: Η ΕΕ έτοιμη να στείλει 400 συνοριοφύλακες στα δυτικά Βαλκάνια για τους πρόσφυγες - iefimerida.gr

Reuters: Η ΕΕ έτοιμη να στείλει 400 συνοριοφύλακες στα δυτικά Βαλκάνια για τους πρόσφυγες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εντατικοποίηση των θαλάσσιων επιχειρήσεων ανοιχτά της Ελλάδας και την αποστολή 400 συνοριοφυλάκων στα δυτικά Βαλκάνια προωθεί η ΕΕ.

Αυτό αναφέρει το προσχέδιο της δήλωσης που θα είναι στο τραπέζι της μίνι συνόδου κορυφής για τη μεταναστευτική κρίση, σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα, η ΕεΕ φέρεται έτοιμη να στείλει μέσα σε μία εβδομάδα περισσότερους από 400 συνοριοφύλακες, για να ενισχύσουν την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα δυτικά Βαλκάνια.

«Δεσμευόμαστε να αυξήσουμε απευθείας τις προσπάθειές μας να ελέγξουμε τα σύνορά μας», αναφέρει ακόμη το προσχέδιο, το οποίο- σύμφωνα με το Reuters- περιγράφει λεπτομερώς το πώς θα έπρεπε να εντατικοποιηθούν οι θαλάσσιες επιχειρήσεις ανοιχτά της Ελλάδας.

Ακόμη, το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι η ΕΕ θα προσπαθήσει να επιταχύνει τον επαναπατρισμό Αφγανών, Ιρακινών και άλλων Ασιατών, στις περιπτώσεις που απορρίπτεται το αίτημά τους για άσυλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ