Βενιζέλος: Κραυγαλέο εργαλείο αδιαφάνειας και διαπλοκής το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Κραυγαλέο εργαλείο αδιαφάνειας και διαπλοκής το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

(EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη αντιπαράθεση, τόσο για το αντικείμενο που συζητείται στη Βουλή- το νομοσχέδιο των ΜΜΕ- όσο και για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα, είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Νίκο Παππά, στην Ολομέλεια.

«Το νομοσχέδιο είναι ένα κραυγαλέο εργαλείο αδιαφάνειας και διαπλοκής είτε εφαρμοστεί είτε δεν εφαρμοστεί. Πρώτη εκδοχή να μην εφαρμοστεί. Τότε οι υφιστάμενοι σταθμοί συνεχίζουν να λειτουργούν υπό εκβιασμό. Δεύτερη εκδοχή ο νόμος εφαρμόζεται και οι υφιστάμενοι σταθμοί χάνουν την άδεια τους και παύουν να λειτουργούν και αυτό σημαίνει πτώχευση των Ανωνύμων Εταιρειών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Η αντιδημοκρατική δημαγωγία, οι ψευδαισθήσεις τα ψέματα, η υπονόμευση της ενότητας του ελληνικού λαού δεν βασίστηκε μόνο στην αντιμνημονιακή αντιπολίτευση. Βασίστηκε και στα Μέσα Ενημέρωσης που χειρίστηκαν την προσπάθεια μας αυτή. Έχω έντονη την ανάμνηση του πως το μιντιακό σύστημα της χώρας αντιμετώπισε την δική μου θητεία στο υπουργείο Οικονομικών και του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος προκάλεσε τεράστια βλάβη στον ελληνικό λαό και τις επιχειρήσεις», σημείωσε ακόμη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Παππάς του απάντησε ότι η κυβέρνηση μετά τις αποφάσεις του ΕΣΡ για τις άδειες, δεν έχει ουσιαστική αρμοδιότητα, χωρίς καμία υπόνοια διαπλοκής, ενώ άφησε αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον Φρανσουά Ολάντ «όψιμο φίλο και συνεργάτη» του Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα τότε ο κ. Τσίπρας χαιρέτιζε τις διαμαρτυρίες κατά του μνημονίου γεγονός που έκανε τον Γάλλο Πρόεδρο να μην θελήσει τότε να τον συναντήσει. Τώρα έχουμε την απόλυτη μεταστροφή, είπε ο κ. Βενιζέλος, δηλώνοντας χαρούμενος για αυτή, αλλά σημείωσε ότι αυτή η άμεση μεταστροφή δείχνει πολιτικό κυνισμό, τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας ψάχνει μια όψιμη διαπραγματευτική γραμμή.

« Η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία αντιλαμβάνεται ότι ο νεοφιλελευθερισμός την έχει φέρει σε αδιέξοδο, το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα είναι το αντιπαράδειγμα», ήταν η αντίδραση του κ. Παππά, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να του απαντά «Τώρα είστε λάτρεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, την ώρα που ο κ. Τσίπρας ήταν οπαδός της ευρωπαϊκής κομμουνιστικής Αριστεράς; Μην έχετε αυταπάτες οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι διακρατικοί, συμφερόντων», ενώ πρόσθεσε πως ο Φρανσουά Ολάντ εξυπηρετεί τα συμφέροντά του και πως είπε στην ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, ενώ «στο περιβόητο ζήτημα του χρέους δεν μίλησε για αναδιάρθρωση ούτε για κουρέματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευάγγελος Βενιζέλος Νίκος Παππάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ