Μία διαδρομή χωρίς όρια για τον άνθρωπο με την αφάνα [βίντεο + εικόνες] - iefimerida.gr

Μία διαδρομή χωρίς όρια για τον άνθρωπο με την αφάνα [βίντεο + εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Μάρκο Σιμοντσέλι έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και ξαφνικά όλοι πάγωσαν στο MotoGP της Μαλαισίας. Μόλις στον δεύτερο γύρο, στη στροφή 11 έπεσε από τη μοτοσικλέτα του, σύρθηκε στην πίστα και το σώμα του συγκρούστηκε με της μηχανές των Κόλιν Εντουαρντς και Βαλεντίνο Ρόσι.

Μία διαδρομή χωρίς όρια για τον άνθρωπο με την αφάνα  [βίντεο + εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μία διαδρομή χωρίς όρια για τον άνθρωπο με την αφάνα  [βίντεο + εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα σφοδρά χτυπήματα που δέχθηκε στο κορμί και το κεφάλι του από τις δύο μοτοσικλέτες αποδείχτηκαν μοιραία. Ο Μάρκο Σιμοντσέλι άφησε την τελευταία του πνοή στην ίδια πίστα όπου ακριβώς τρία χρόνια νωρίτερα, είχε πανηγυρίσει το μοναδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Μία διαδρομή χωρίς όρια για τον άνθρωπο με την αφάνα  [βίντεο + εικόνες] | iefimerida.gr 2

Εμβληματική φιγούρα λόγω της χαρακτηριστικής του αφάνας, αλλά και επιβλητική παρουσία λόγω της επιθετικής του οδήγησης, ο Ιταλός με το μεγάλο οδηγικό ταλέντο έδειχνε έτοιμος να κατακτήσει τα πάντα.

Ο Σιμοντσέλι γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1987 στην πόλη Κατόλικα, στο Ρίμινι της Ιταλίας, και ξεκίνησε την αγωνιστική καριέρα του στην ιταλική Minimoto, κατακτώντας δύο φορές το πρωτάθλημα, ενώ ακολούθησε και ο ευρωπαϊκός τίτλος στα 125cc.

Μία διαδρομή χωρίς όρια για τον άνθρωπο με την αφάνα  [βίντεο + εικόνες] | iefimerida.gr 3

Με το #58 έκανε το 2002 την πρώτη του εμφάνιση στην αντίστοιχη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ακολούθησαν τρεις χρονιές στα 125cc, οι οποίες του χάρισαν το εισιτήριο για την άνοδό του στα 250cc το 2005. Στη νέα κατηγορία ο νεαρός με το αφάνα μαλλί έμεινε για τέσσερις σεζόν με την ομάδα της Gilera. Το 2008 ήταν η χρονιά του, αφού κατέκτησε τον τίτλο με έξι νίκες.

Την επόμενη χρονιά όμως το άσχημο ξεκίνημα του στέρησε τον τίτλο. Πλέον είχε πάρει το δρόμο του για το MotoGP. Στην πρώτη του χρονιά με την Honda άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση. Το ασυμβίβαστο οδηγικό του στιλ και η ταχύτητά -την οποία λάτρευε- του χάρισαν το «Super Sic».

Μία διαδρομή χωρίς όρια για τον άνθρωπο με την αφάνα  [βίντεο + εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η καλή παρουσία του Σιμοντσέλι στους αγώνες του 2010 και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του ήταν εμφανή στις πίστες, ωστόσο η απειρία του φάνηκε στον δεύτερο αγώνα της σεζόν. Στην Χερέθ, όταν βρέθηκε να οδηγεί με άνεση την κούρσα μικτών καιρικών συνθηκών. Αλλά αντί να συντηρήσει τη διαφορά, πήγε να την ανοίξει περισσότερο οδηγώντας στο όριο, κάτι που πλήρωσε με πτώση και εγκατάλειψη.

Μία διαδρομή χωρίς όρια για τον άνθρωπο με την αφάνα  [βίντεο + εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η αγάπη του για την επιθετική οδήγηση ήταν η αιτία για να τον κατηγορήσουν πολλοί συναθλητές του, για επικίνδυνη οδήγηση. Εκείνος όμως αστειευόμενος απάντησε πως πρέπει να τον συλλάβουν αν είναι επικίνδυνος. Τελευταία πάντως ο 24χρονος οδηγός έδειχνε να έχει ωριμάσει και να αλλάζει την οδηγική του συμπεριφορά.

Μία διαδρομή χωρίς όρια για τον άνθρωπο με την αφάνα  [βίντεο + εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ο Βαλεντίνο Ρόσι, συναθλητής και φίλος του Σιμοντσέλι, -ο οποίος είχε συμμετοχή στο τρομερό δυστύχημα- «Για μένα ήταν σαν ένας μικρότερος αδερφός, πολύ δυνατός στην πίστα και τόσο γλυκός στην κανονική ζωή. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω, θα μου λείψει πολύ», ήταν οι μοναδικές λέξεις που μπόρεσε να γράψει ο Ρόσι στο Twitter.

Στην πίστα της Μαλαισίας χάθηκε ένας μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής με πλούσιο βιογραφικό για την ηλικία του. Βρισκόταν ήδη στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 139 βαθμούς, ενώ είχε κατακτήσει έναν παγκόσμιο τίτλο, 14 νίκες, 31 βάθρα και 15 πολ ποζίσιον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ