Επίθεση Κοτζιά σε Παπανδρέου και περιβάλλον του - iefimerida.gr

Επίθεση Κοτζιά σε Παπανδρέου και περιβάλλον του

Νίκος Κοτζιάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κ. Νίκος Κοτζιάς από το 1996 ήταν ένας από τους βασικούς συμβούλους του σημερινού πρωθυπουργού. Σε όλη τη διάρκεια -από το 2004 έως το 2009 που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επιχειρούσε να ανασυντάξει το ΠΑΣΟΚ για να ξανακερδίσει τις εκλογές ήταν ένας εκ των βασικών του συμβούλων -διετέλεσε και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ- ο οποίος μάλιστα το 2007 του εισηγήθηκε τη στροφή προς τα αριστερά.

Αλλωστε, οι καταβολές του είναι γνωστές. Ιδρυτικό μέλος της ΚΝΕ επί χούντας, εκ των σημαντικών στελεχών σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1989 την ημέρα που αποφασίστηκε η συγκυβέρνηση υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη.

Το 2009 απομακρύνθηκε μάλλον απότομα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Πολλοί λένε πως όταν ο πρωθυπουργός του πρότεινε να αναλάβει τη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Εξωτερικών με αναπληρωτή υπουργό τον Δημήτρη Δρούτσα εξοργίστηκε και αυτό αποτέλεσε την αρχή της ραγδαίας απομάκρυνσής του. Από τότε ασκεί έντονη κριτική,, αρθρογραφώντας σε εβδομαδιαία βάση, τόσο στον κ. Παπανδρέου, όσο και στο περιβάλλον του.

Σήμερα, φιλοξενούμενος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Κοτζιάς μιλώντας για τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες έκανε λόγο για «ένα συνονθύλευμα άβουλων πολιτικών μια παρέα ανθρώπων που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι για τις καρέκλες τους.» Προέβλεψε δε εκλογές, επισημαίνοντας: «Δεν τις θέλουν, αλλά θα τις κάνουν γιατί θα τους ρίξουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ