Δρομοκαΐτειο: Ασθενής επιτέθηκε και χτύπησε νοσηλευτές - iefimerida.gr

Δρομοκαΐτειο: Ασθενής επιτέθηκε και χτύπησε νοσηλευτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ακόμη μία φορά το νοσηλευτικό προσωπικό στο Δρομοκαΐτειο, δέχτηκε επίθεση από νεοεισερχόμενο ασθενή, ο οποίος είχε έντονη ψυχοκινητική ανησυχία.

Ο ασθενήςκατάφερε να τραυματίσει τους νοσηλευτές, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο.

«Ο ασθενής- νεαρής ηλικίας- δεν ήθελε να νοσηλευτεί, δείχνοτας έντονη επιθετικότητα. Ακολούθησε συμπλοκή, καθώς πέντε νοσηλευτές που ήρθαν από ολόκληρο το νοσοκομείο επενέβησαν για να τον ηρεμήσουν» εξηγεί στο koutipandoras.gr η αντιπρόεδροσ του Σωματείου Εργαζομένων του Ψ.Ν.Α. Μαρία Μακράκη.

Δύο νοσηλευτές έπεσαν σε ένα τοιχίο, με τον έναν να τραυματίζεται στο θώρακα και τον άλλο στο πόδι.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου.

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου με αφορμή το περιστατικό διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κατάσταση, καθώς το Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» διαθέτει 155 κλίνες για φιλοξενία νεοεισερχόμενων ασθενών οι οποίες δεν επαρκούν και έτσι οι ασθενείς εισάγονται στα ειδικά τμήματα «Γηροψυχιατρικό» και στο τμήμα μέσης νοσηλείας «Σύγγρειο» τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη γενική εφημερία.

Η έλλειψη προσωπικού και χώρου έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο περιστατικά άσκησης βίας σε νοσηλευτές, αλλά και την ουσιαστική υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δρομοκαΐτειο νοσηλευτές ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ