Σπίρτζης: «Οχι» διόδια στο δακτύλιο -Αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων - iefimerida.gr

Σπίρτζης: «Οχι» διόδια στο δακτύλιο -Αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διάψευση της φημολογίας ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει σύστημα διοδίων εντός του Δακτύλιου προχώρησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σπίρτζης αποκάλεσε «σενάρια φαντασίας» τα σχετικά δημοσιεύματα, καθιστώντας σαφές πως στόχος του υπουργείου είναι να έχουμε χαμηλότερα διόδια στους αυτοκινητόδρομους της χώρα και «δεν θα πάμε να βάλουμε διόδια στο κέντρο της Αθήνας».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι επίκεινται ανατιμήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προσθέτοντας πως το υπουργείο αναζητά λύση ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά και οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών.

«Αυτό παλεύουμε», ανέφερε συγκεκριμένα, γνωστοποιώντας πως εκπονείται μια «σοβαρή μελέτη» σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, «προκειμένου να μείνουν σταθερές οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών και να μπει ο ΦΠΑ μόνο στα εισιτήρια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων της εν λόγω έρευνας, για να δει «πόσο θα αυξηθεί το εισιτήριο και αν βγαίνει αυτό το μοντέλο».

Τέλος, ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η ατέλεια για τα ΑμεΑ και τους ανέργους θα διατηρηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρήστος Σπιρτζής διόδια Δακτύλιος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ