«Η βιώσιμη λύση για την Ελλάδα μέρος του συνολικού πακέτου» - iefimerida.gr

«Η βιώσιμη λύση για την Ελλάδα μέρος του συνολικού πακέτου»

Ε.Ε.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα αποτελεί τμήμα του συνολικού πακέτου που θα οριστικοποιήσει η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους την ερχόμενη Τετάρτη, υπογράμμισαν σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι της Ε.Ε. Χέρμαν Φαν Ρομπάι και την Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ρομπάι τόνισε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης καλωσόρισαν την πρόσφατη ψήφο του ελληνικού Κοινοβουλίου σχετικά με τη λήψη δέσμης μέτρων αλλά και την απόφαση να εκταμιευθεί η 6η δόση των δανείων προς την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Ε.Ε. σημείωσε ακόμη ότι συνεχίζονται οι εργασίες για το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι αναμένεται από τις ελληνικές αρχές αποφασιστική δέσμευση για την επίτευξη δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, το δεύτερο πρόγραμμα διαμορφώνεται με την αξιόπιστη συμμετοχή του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επί τη βάση της έκθεσης της Τρόικα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ