Νέο άρθρο του Der Spiegel με σκληρά υπονοούμενα για τους Ελληνες - iefimerida.gr

Νέο άρθρο του Der Spiegel με σκληρά υπονοούμενα για τους Ελληνες

der spiegel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν δύο μέρες δημοσιεύθηκε ένα άρθρο του «Der Spiegel» για την Εσθονία, το οποίο την χαρακτηρίζει ως μία καλή επιλογή για μετανάστες. Το άρθρο εκτός των άλλων αναφέρεται στην ιστορία ενός Ελληνα και πως κατέληξε να εργάζεται στην Εσθονική πρωτεύουσα. Μία ιστορία η οποία στην αρχή αν και περιέχει σκληρές αλήθειες για τη χώρα μας, στο τέλος γίνεται άδικη για όσους Ελληνες δουλεύουν σκληρά, για λίγα ψίχουλα πλέον.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, οι Εσθονοί, με μικρό χρέος και στωική προσέγγιση για τα μέτρα λιτότητας, ζουν σε μια ψηφιακή δημοκρατία που ορίζεται από ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον και τη διαφάνεια της κυβέρνησης μια εικόνα που προσελκύει όσους αφήνουν την χώρα τους.

Διαβάζουμε στο Der Spiegel για τις διαφορές Ελλαδας-Εσθονίας:

Ότανένας Έλληναςαφήνειμια ηλιόλουστηχώραγεμάτημε ελιέςμαγευτικές παραλίεςκαι τη ζεστή θάλασσα ότανφεύγειαπό ένα μέρος όπουτο καλοκαίρι διαρκείγια επτά μήνεςκαι κινείταισε μια χώρα όπουκρατείταισε αιχμαλωσίααπό έναφαινομενικά ατελείωτοχειμώναβέβαιο ότι θα έχει κάποιες απορίες για τη χώρα στην οποία βρέθηκε (την Εσθονία) , , , είναι

Υπάρχειένα ζήτημαπου αφορά και τις δύο χώρες η μία χώρα διώχνει τους ανθρώπους της μακριάενώ η άλλη τουςπροσελκύει : Γιατί, ; Ο Λουκάς Νακοσμάτης, Ελληνας σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου, απαντά σε αυτό το ερώτημα με την ιστορία του.άρχισε να αναπτύσσειτην επιχείρησή τουπριν από τέσσερα χρόνιαζούσεστην Αθήνα. Εκανε εισαγωγές λουλουδιών από την Ολλανδία με τσάρτερ και τα πουλούσε στην Αθήνα,μια σκονισμένηπόληαπόπέτρινους τοίχους και κτίριατης οποίας οικάτοικοιείναι απελπισμένοιγιαπράσινα φυτάκαιφρέσκα λουλούδιαΟ 46χρονος , ενώ « » σύμφωνα με το Spiegel.Μετά από ένα χρόνο, οι πελάτες του τού χρωστούσαν περίπου 45 χιλιάδες ευρώ. Τον εκμεταλλεύονταν γιατί ήξεραν πως έπρεπε να πουλήσει γρήγορα το προϊόν του. Χρησιμοποιούσαν όλα τα κόλπα για να μην τον πληρώσουν. Τον καλούσαν να φέρει το εμπόρευμα όταν έλειπαν, ή έλεγαν πως δεν είχαν μετρητά και πως θα τον πλήρωναν από Δευτέρα.Ο Λουκάς έφτασε σε σημείο να του χρωστούν τα 46 από τα 48 μαγαζιά με τα οποία συνεργαζόταν. Οι πελάτες του χρωστούν ακόμα τα λεφτά, τα οποία αυτός χρωστά σε μία τράπεζα, η οποία τα χρωστάει σε άλλη τράπεζα, κ.λπ.Γιατί δεν πάει στα δικαστήρια να μηνύσει αυτούς που του χρωστούν; Ο Λουκάς γελάει πικραμένος: «Για να πας μια υπόθεση στα δικαστήρια, πρέπει να έχεις και το κατάλληλο ποσό».Η δουλειά του Λουκά στην Εσθονική πρωτεύουσα πάει πολύ καλά. Στα μισά από τα τραπεζάκια του εστιατορίου του κάθονται Ιάπωνες, Φινλανδοί, Δανοί και Ολλανδοί, αλλά δεν υπάρχουν Εσθονοί, καθώς έναγεύμα στοεστιατόριοτου είναιπάρα πολύ ακριβόγι 'αυτούς. Στη συνέχειαπεριγράφειτις δύογυναίκεςτης Εσθονίαςείχε προσλάβειωςσερβιτόρες που : «Δουλεύουν σκληρά, είναι τίμιες και δεν αργούν ποτε.» Ο Λουκάς και οι Έλληνες φίλοι του μένουν σιωπηλοί για λίγη ώρα. «Περίεργη χώρα» λέει ο Ηλίας, ένας απ'αυτούς. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ