Θάνατος-μυστήριο Βρετανίδας δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη -Βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Θάνατος-μυστήριο Βρετανίδας δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη -Βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρεμασμένη σε τουαλέτα του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε μία πρώην δημοσιογράφος του BBC, εγείροντας τεράστια ερωτήματα γύρω από τον θάνατό της.

Η Τζάκι Σάτον είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με σκοπό να μεταβιβαστεί σε πτήση για το Ιράκ, την οποία όμως έχασε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 50χρονη εμφανίστηκε ιδιαίτερα στεναχωρημένη όταν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου την ενημέρωσαν ότι πρέπει να πληρώσει εκ νέου για το εισιτήριό της.

Λίγο αργότερα, η δημοσιογράφος, που λέγεται ότι εκτελούσε χρέη αναπληρώτριας διευθύντριας στο «Institute for War and Peace Reporting», μίας οργάνωσης που στηρίζει δημοσιογράφους και ακτιβιστές στις εμπόλεμες ζώνες, βρέθηκε νεκρή από τρεις Ρώσους τουρίστες.

Θάνατος-μυστήριο Βρετανίδας δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη -Βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο θάνατός της έρχεται λίγους μήνες μετά τον θάνατο του προκατόχου της, που σκοτώθηκε από βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη.

Μιλώντας για την 50χρονη δημοσιογράφο, φίλοι και συνάδελφοι υποστηρίζουν ότι είναι απίθανο να διέπραξε αυτοκτονία. «Όχι, αυτό είναι αδύνατο. Δεν μιλάμε για ένα κοριτσάκι. Είναι γυναίκα, επαγγελματίας, και μεγάλη διευθύντρια», λέει ο Ιρακινός δημοσιογράφος Mazin Elias που εργαζόταν μαζί της το τελευταίο διάστημα. Όπως τονίζει, μάλιστα, είναι εξίσου απίθανο να έχασε την πτήση της.

Θάνατος-μυστήριο Βρετανίδας δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη -Βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Είχε σκοπό να αναπτύξει την ελευθερία της έκφρασης στο Ιράκ και προσπαθούσε να βελτιωθεί και η ίδια κάνοντας το PhD της στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών του πανεπιστημίου της Καμπέρα», εξηγεί ο συνεργάτης της σημειώνοντας ότι κανένας εν είχε λόγο να την σκοτώσει, αλλά παρόλα αυτά το γεγονός ότι βρέθηκε νεκρή στην Τουρκία, εγείρει υποψίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλοι φίλοι της 50χρονης αναφέρουν: «Η πιο σκληρή γυναίκα που θα μπορούσες ποτέ να συναντήσεις. Η τουρκική Αστυνομία λέει ότι αυτοκτόνησε επειδή έχασε την πτήση της; Δεν είμαι συνωμότης, αλλά αν οι Τούρκοι λένε ότι μία κάμερα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ήταν “δυσλειτουργική”, τότε η Τζάκι Σάτον δολοφονήθηκε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BBC δημοσιογράφος ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΤΑΤΟΥΡΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ