Reuters: Επιβεβαιώνει την άφιξη του «κουαρτέτου» Ελληνας αξιωματούχος - iefimerida.gr
ΚΟΣΜΟΣ 

Reuters: Επιβεβαιώνει την άφιξη του «κουαρτέτου» Ελληνας αξιωματούχος

Την άφιξη του «κουαρτέτου» των θεσμών την Τρίτη στην Αθήνα για την αποτίμηση της κατάστασης μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, επιβεβαιώνει αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τους περιμένουμε αύριο και θα παραμείνουν για δυο-τρεις μέρες», τονίζει στο Reuters και προσθέτει: «Θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και έπειτα θα επιστρέψουν (για την αναθεώρηση)».

Την Παρασκευή το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την πρώτη σειρά των προαπαιτουμένων, που είχε ζητηθεί από τους δανειστές.

«Το βασικό ζήτημα, που θα εξεταστεί, κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης είναι μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα θέματα αλλά οι συντάξεις θα είναι στο επίκεντρο», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Μάλιστα, την Τετάρτη θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Euro Working Group, το οποίο αφ' ενός θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Νοεμβρίου και αφ' ετέρου αναμένεται να εισηγηθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ έως τις 27 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reuters θεσμοί Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ