Εποχικά φρούτα, μην τα χάσετε!
Το καλό με αυτή την μέθοδο είναι ότι δεν πάνε χαμένα τα δαμάσκηνα που έχετε αγοράσει. Φτιάξτε κομπόστα και βάλτε την στο ψυγείο για 3 ημέρες. Τρώγεται θαυμάσια!
Υλικά
![Κομπόστα δαμάσκηνα, με βανίλια και λεμόνι | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-10/compote1.jpeg?itok=Rzok_tQl)
- 500 γραμμάρια δαμάσκηνα ώριμα, φρέσκα
- 200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
- 1 κλωναράκι βανίλια
- Χυμός μισού λεμονιού
- 1 κομματάκι τζίτζερ φρέσκο
- 100 γραμμάρια φουντούκια
Εκτέλεση
- Ανοίξτε τα δαμάσκηνα και βγάλτε τα κουκούτσια
- Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα
- Ανοίξτε με ένα μαχαίρι το κλωνάρι βανίλιας και βγάλτε τα μαύρα σποράκια
- Τοποθετήστε τα στα δαμάσκηνα
- Προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού
- Καθαρίστε λίγο τζίτζερ και προσθέστε το (πολύ μικρό κομμάτι)
- Προσθέστε ελάχιστο νεράκι και βράστε την κομπόστα για 20-30 λεπτά
- Οταν σερβίρετε, βάλτε φουντούκια σπασμένα από πάνω για μεγαλύτερη απόλαυση
![Κομπόστα δαμάσκηνα, με βανίλια και λεμόνι | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-10/compote-aux-deux-prunes.jpg?itok=fyhrIVjx)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο