Τα νέα ταξίδεψαν σαν αστραπή. Η είδηση έγινε viral. Ο Τζόνα Ρέιντερ, τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Κολούμπια «άνοιξε» ένα πρωτότυπο εστιατόριο στο δωμάτιο του, στη φοιτητική εστία. Ηταν μια ιδέα που είχε για να βγάζει το χαρτζιλίκι του, η οποία φαίνεται ότι του... βγήκε.
Ο χώρος είναι πολύ μικρός και οι τιμές λογικές, από 10 έως 20 ευρώ για ένα μενού που περιλαμβάνει από 5 έως 6 πιάτα . Απλά πιάτα, απλές και καθαρές γεύσεις.
Ο Ρέιντερ μαγειρεύει στην κοινόχρηστη κουζίνα για τέσσερα άτομα τη φορά και ξεπατικώνει το μενού εστιατορίων. Το μικρό εστιατόριο είναι πάντα γεμάτο και οι φοιτητές κάνουν ουρά για ένα τραπέζι.
![Φοιτητής είχε ΤΗΝ ιδέα για να βγάλει χαρτζιλίκι: Εκανε το δωμάτιό του στην εστία, εστιατόριο και ξεπουλάει [εικόνες] | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-10/reider.jpg?itok=_0TKR_oG)
Το όνομα του εστιατορίου είναι Pith (ψίχα) και έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στους φοιτητές χάρη στη δύναμη των ΜΜΕ. Το θέμα το φιλοξένησε πρώτη η εφημερίδα Columbia Spectator, μετά το πήρε η εφημερίδα New York Post με επόμενους ιντερνετικούς σταθμούς το Gothamist, για να καταλήξει στο Grubstreet και να αναδημοσιευθεί από το Slate.
![Φοιτητής είχε ΤΗΝ ιδέα για να βγάλει χαρτζιλίκι: Εκανε το δωμάτιό του στην εστία, εστιατόριο και ξεπουλάει [εικόνες] | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-10/reidrer.jpg?itok=YcLe9G-5)