Ανάσα για το Χρηματιστήριο -Εκλεισε με άνοδο 2,71% - iefimerida.gr

Ανάσα για το Χρηματιστήριο -Εκλεισε με άνοδο 2,71%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με υψηλά κέρδη και με αυξημένο τζίρο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαεννέα συνεδριάσεων.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 13,91%, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα είναι χαμηλότερες από τις αρχικά εκτιμώμενες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διέσπασε διαδοχικά τα επίπεδα των 680 (ισχυρή αντίσταση) και των 690 μονάδων και έκλεισε στις 694,48 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 2,71%.

Η αξία των συναλλαγών ήταν διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και ανήλθε στα 48,124 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 196.918.280 τεμάχια.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 1,252 δισ. ευρώ σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,83%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο αγορές τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ