FBI -Διέσωσε 149 παιδιά- θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης μέσα σε 4 ημέρες - iefimerida.gr

FBI -Διέσωσε 149 παιδιά- θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης μέσα σε 4 ημέρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το FBI σε συνεργασία με τις τοπικές και κρατικές αρχές διέσωσε 149 παιδιά που είχαν πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και συνέλαβε 153 διακινητές και προαγωγούς σε 135 πόλεις των ΗΠΑ.

Η επιχείρηση ονομάστηκε «Operation Cross Country IX», πραγματοποιήθηκε από τις 6-10 Οκτωβρίου και υπολογίζεται πως είναι η μεγαλύτερη συντονισμένη δράση των αρχών κατά της παιδικής πορνείας, σύμφωνα με το FBI.

Για την αποστολή κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 500 πράκτορες, οι οποίοι τοποθέτησαν κρυφές κάμερες σε κάθε ύποπτο χώρο trafficking, όπως καζίνο, ξενοδοχεία και στάσεις φορτηγών.

«Η αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε τον αμερικάνικο λαό και κυρίως τα παιδιά μας από το κακό», είπε ο διευθυντής του FBI, James Comey.

«Όταν τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα σε άθλια ξενοδοχεία και στις σκοτεινές άκρες του δρόμου, θα πρέπει να τα σώσουμε από τον εφιάλτη τους και να τιμωρήσουμε αυτούς που τα οδήγησαν σε τέτοιες φρικαλεότητες. Εμείς απλά πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον τερματισμό της μάστιγας της σωματεμπορίας στη χώρα μας.», πρόσθεσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πως από τις 135 πόλεις που βρέθηκαν στο στόχαστρο, η μεγαλύτερη πόλη του Κολοράντο, Ντένβερ, είχε τις περισσότερες περιπτώσεις sex trafficking με 20 διασώσεις και 7 συλλήψεις. «Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που η συγκεκριμένη πόλη είναι μάστιγα της εκπόρνευσης παιδιών», επισήμανε η εκπρόσωπος του FBI.

Το πιο μικρό ανάμεσα στα 149 παιδιά που διασώθηκαν ήταν 12 ετών, ενώ υπήρχαν και τρεις τρανσέξουαλ και δύο αγόρια. Σχεδόν 100 ειδικοί από την μονάδα υποστήριξης του FBI, παρείχαν πρώτες βοήθειες, ψυχολογική υποστήριξη ακόμα και φαγητό και στέγη στα παιδιά.

"Το εμπόριο ανθρώπων είναι ένα τερατώδες και καταστροφικό έγκλημα που κλέβει τη ζωή και υποβαθμίζει το έθνος μας», δήλωσε η Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Loretta Lynch. "Ως αποτέλεσμα του γρήγορου συντονισμού και της υποδειγματικής προσπάθειας του FBI μαζί με πολιτειακούς και τοπικούς εταίρους, περισσότερα παιδιά θα κοιμούνται με ασφάλεια απόψε, και οι παραβάτες θα έρθουν αντιμέτωπη με την ποινική δικαιοσύνη."

Το «Operation Cross Country» έχει σώσει περίπου 4.800 παιδιά από το 2003, με αποτέλεσμα πάνω από 2.000 συλλήψεις προαγωγών και ατόμων που εμπλέκονται στη σωματεμπορία.

Δείτε το video που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI από την επιχείρηση σύλληψης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FBI trafficking ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ