Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ για την εξαίρεση της Εκκλησίας από τα capital controls - iefimerida.gr

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ για την εξαίρεση της Εκκλησίας από τα capital controls

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαντήσεις για το ζήτημα εξαίρεσης της Εκκλησίας από το καθεστώς περιορισμού που διέπει τις συναλλαγές δίνει το υπουργείο Οικονομικών, μετά τα ποικίλα δημοσιεύματα για το θέμα.

Το ΥΠΟΙΚ τονίζει πως δεν πρόκειται για μια νέα απόφαση, μιας και αυτό είχε γνωστοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, με υπουργική απόφαση με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων» και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας.

Οι μηνιαίες αναλήψεις αφορούν έως 10.000 ευρώ για τις Μητροπόλεις και 20.000 για την Αρχιεπισκοπή.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου «εξαιρούνται των περιορισμών χρηματικά ποσά από διεθνείς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα του εξωτερικού που προορίζονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ομοίως, εξαιρούνται και οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή για την ανάληψη έως του ποσού των 10.000 και 20.000 ευρώ, μηνιαίως, αντίστοιχα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ