ΓΑΠ:«Συνεχίζουμε μια σκληρή αλλά δύσκολη διαπραγμάτευση» - iefimerida.gr

ΓΑΠ:«Συνεχίζουμε μια σκληρή αλλά δύσκολη διαπραγμάτευση»

Γιώργος Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Συνεχίζουμε μια σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση» δήλωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες μετά την ωριαία συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι στόχος της Ελλάδας είναι το «κούρεμα» για το οποίο γίνεται έντονο «παζάρι» μεταξύ Γερμανίας, Γαλλίας και ΕΚΤ και κάλεσε την Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της αφού ο ελληνικός λαός έπραξε το χρέος του.
«Με συγκεκριμένους στόχους την ελάφρυνση του ιστορικού βάρος που κουβαλά ο ελληνικός λαός - με το χρέος - αλλά και την έξοδο από την κρίση για την αναπτυξιακή μας πορεία, συνεχίζουμε μια σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι το «ισχυρό όπλο που διαθέτουμε είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία δύο χρόνια» και πρόσθεσε: «Γι' αυτό και τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης. Είναι η ώρα για συλλογικές αποφάσεις».

Ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι «καθημερινά χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών, όλης της Ευρώπης, στους θεσμούς και στη λειτουργία όπως και στην πολιτική και κοινωνική συνοχή της ΕΕ». Γι' αυτό μίλησε για «καθοριστικές και αποτελεσματικές αποφάσεις προκειμένου να πάμε σε μια ΕΕ της ανάπτυξης, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης αντί των προκαταλήψεων».
Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «πολύ καλό κλίμα» στη συνάντηση Παπανδρέου-Μπαρόζο, σημειώνοντας με έμφαση ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί την Ελλάδα «αναπόσπαστο μέλος» της ευρωζώνης και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η χώρα.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν αναλυτικά για την λειτουργία της task force και της «τεχνικής βοήθειας» που θα προσφέρει στην Ελλάδα αλλά και για την μειωμένη συμμετοχή της χώρας στα κονδύλια του ΕΣΠΑ όπως αποφασίστηκε χθες στο Eurogroup.
Σε λίγη ώρα θα γίνει διυπουργική σύσκεψη στις Βρυξέλλες μεταξύ των υπουργών που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό (Ηλίας Μόσιαλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου).
Δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Μόσιαλο για ποιό λόγο έκανε ο πρωθυπουργός την δήλωση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Εθνος της Κυριακής σύμφωνα με την οποία «δεν παραιτείται» και θα μείνει να δώσει την μάχη. Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι δεν έχει υπόψιν του τη σχετική δήλωση και επιφυλάχθηκε να τη σχολιάσει ωστόσο, όπως είπε «κανείς δεν έχει θέσει θέμα να φύγει ο Πρόεδρος»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ