Ρήγας: Οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν - iefimerida.gr

Ρήγας: Οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της άποψης ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τα ιδεολογικά ρεύματα «υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν» εμφανίστηκε ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας.

Όπως είπε μιλώντας στον real fm, πρόκειται για «ένα στοιχείο δημοκρατίας και ενίσχυσης της προσπάθειάς μας», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ο τρόπος που τα ρεύματα και οι τάσεις λειτουργούν επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας», εάν δεν υπηρετούν το πολιτικό σχέδιο της πλειοψηφίας.

ΕρωΕρωτηθείς στη συνέχεια για τα ανακριβή "πόθεν έσχες" και για τα ονόματα των υπουργών, ο κ. Ρήγας παρέπεμψε στις αρχές, λέγοντας ότι υπάρχουν " τα θεσμικά όργανα της βουλής που θα διερευνήσου. Δεν νομίζω ότι εμείς πρέπει να μπαίνουμε σε διαδικασία εισαγγελικής μορφής", τόνισε επιμένοντας ότι δεν πρέπει να διασύρονται άνθρωποι.

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι στο μέτρο του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Ρήγας, «ό,τι έχει συμφωνηθεί θα προσπαθήσουμε να το τηρήσουμε στον μεγαλύτερο βαθμό, αλλά θα υπάρχουν και μάχες, τις οποίες θα δώσουμε για πράγματα, τα οποία έχουμε εξηγήσει ότι δεν είναι αποτελεσματικά και δεν είναι αποτελεσματικά, γιατί δεν δίνουν διέξοδο στο να σταματήσει η λιτότητα, άρα επιταχύνουν τη λιτότητα ή δημιουργούν προβλήματα υφεσιακής μορφής».

Στην επισήμανση πως παρότι η κυβέρνηση έχει πει ότι θα διαπραγματευτεί πολλά πράγματα, όπως το ΕΚΑΣ και τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ισοδύναμα δεν βρίσκονται γι΄αυτά, ο ίδιος είπε:

«Εγώ επιμένω και θα είμαι και ευθύς, παράδειγμα με το 23% στον χώρο των φροντιστηρίων. “Πάγωσε” αυτό το πράγμα και προσπαθούμε να βρούμε ισοδύναμα. Είμαστε αντίθετοι με αυτό, όχι γιατί μπήκε μόνο το 23% έτσι. Αλλά τι νόημα έχει και τι λογική έχει και αν θα διευκολύνει κάτι. Πρώτον δεν διευκολύνει, γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα στα φροντιστήρια, στους εργαζομένους και κυρίως στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τα οποία μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους στο δύσκολο έργο που έχουν».

Ερωτηθείς γιατί αντί να αναστέλλεται το μέτρο και να μένει πάντα σε μία αβεβαιότητα, δεν καταργείται, απάντησε:

«Ήταν μέσα στην πίεση που ασκούν. Εμείς κάνουμε το αντίθετο. Παλεύουμε να τους εξηγήσουμε, θα δημιουργήσει προβλήματα φοροδιαφυγής σε έναν βαθμό και εργαζομένων και επιχειρήσεων που θα κλείνουν και προβλήματα στα παιδιά. Άρα πιέζουμε. Λύση θα βρούμε, θα τους πείσουμε να δεχθούν να μην ισχύσει ή θα βρούμε μέτρα ισοδύναμα που θα λύνουν το πρόβλημα αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναγιώτης Ρήγας ΣΥΡΙΖΑ Τάσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ