Ο Μοσκοβισί στέλνει μήνυμα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι: Στηρίξτε τα προαπαιτούμενα - iefimerida.gr

Ο Μοσκοβισί στέλνει μήνυμα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι: Στηρίξτε τα προαπαιτούμενα

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να στηρίξουν τα προαπαιτούμενα, ως κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου και ως συνέχεια των δεσμεύσεων του Αυγούστου, στέλνει ο Πιερ Μοσκοβισί.

Με συνέντευξή του στα «Νέα» ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ ζητά ευρεία στήριξη στο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών από τα κόμματα που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας του Αυγούστου.

«Νομίζω ότι το μήνυμα που βγήκε από τις πρόσφατες εκλογές είναι ότι το 80% των ελλήνων ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ των κομμάτων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας του Αυγούστου. Βασιζόμαστε σε αυτή την ευρεία πλειοψηφία για να επικυρώσουμε και να νομιμοποιήσουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει από κοινού» τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών για να προσθέσει με νόημα:

«Γνωρίζω πώς γίνεται η πολιτική και δεν θέλω να εμπλακώ σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας. Εύχομαι όμως να υπάρξει μια συνέχεια στις δεσμεύσεις και μια ευρεία στήριξη σε πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε μαζί. Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών».

«Η ποιότητα της συνεργασίας μας έχει πλέον βελτιωθεί σημαντικά και αυτό μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία αλλά και με εμπιστοσύνη» συμπληρώνει.
Όσον αφορά στο θέμα του χρέους, ο ευρωπαίος επίτροπος σημειώνει ότι «θα πρέπει να αναζητηθεί μια διαδικασία ελάφρυνσης της Ελλάδας από το άχθος του χρέους», επαναλαμβάνοντας παράλληλα πως «το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει καμία βούληση στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης να γίνει ονομαστικό κούρεμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιερ Μοσκοβισί ΝΔ ΠΑΣΟΚ ποτάμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ