Το γκολ που έβγαλε την Τουρκία στους δρόμους - Δραματική πρόκριση [βίντεο] - iefimerida.gr

Το γκολ που έβγαλε την Τουρκία στους δρόμους - Δραματική πρόκριση [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα απίθανο σενάριο επιβεβαιώθηκε στην τελευταία ημέρα των προκριματικών αγώνων του EURO 2016. Το γκολ του Σελτσούκ Ινάν στο 89ο λεπτό, έστειλε την Τουρκία στην τελική φάση και παράλληλα έβγαλε όλους τους Τούρκους στους δρόμους, οι οποίοι πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία της ομάδας του Φατίχ Τερίμ.

Η βραδιά είχε φινάλε που θύμιζε κάτι από Χίτσκοκ. Η Τουρκία υποδεχόταν την Ισλανδία, η Ολλανδία την Τσεχία και στη Ρίγα, η Λετονία το Καζακστάν.

Οι Τούρκοι αν κατόρθωναν έστω να ισοβαθμίσουν με τους Ολλανδούς, να μην ηττηθούν δηλαδή από τους Ισλανδούς, θα τερμάτιζαν στην 3η θέση, η οποία θα έδινε το εισιτήριο για τα μπαράζ. Υπήρχε όμως ένα σενάριο ιδανικό. Να επικρατήσουν της Ισλανδίας και την ίδια ώρα το Καζακστάν να πάρει διπλό στη Ρίγα ώστε να έστελνε την Λετονία στην τελευταία θέση, κάτι που θα σήμαινε ότι δεν αφαιρούνταν από την Τουρκία οι έξι βαθμοί που είχε μαζέψει στα δύο παιχνίδια με τους Λετονούς αλλά οι τέσσερις που είχε συγκεντρώσει κόντρα στους Καζάκους.

Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ θα κατόρθωνε να περάσει απευθείας στην τελική φάση ως η 3η καλύτερη των ομίλων. Η εικόνα όμως των Τούρκων από το πρώτο λεπτό ήταν κακή. Το άγχος είχε κυριεύσει τους παίκτες του Τερίμ παρά το γεγονός πως στο Αμστερνταμ η Τσεχία είχε στήσει ένα μικρό πάρτι απέναντι στην Ολλανδία και προηγούνταν 3-0 στο σκορ. Αυτό σήμαινε ότι οι Τούρκοι ανεξάρτητα με το τι θα έκαναν κόντρα στην Ισλανδία, ήταν σίγουρα στα μπαράζ.

Τα καλά νέα από τη Ρίγα δεν άργησαν. Το Καζακστάν άνοιξε το σκορ και η Τουρκία ήθελε ένα γκολ ώστε να πάρει τη νίκη και το απευθείας εισιτήριο. Οι οιωνοί έδειχναν όμως να μην είναι μαζί της. Εμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τόρε και λίγο αργότερα έχασε και τον Τσαλχάνογλου λόγω τραυματισμού.

Στο 89' όμως ήρθε το θαύμα. Η Τουρκία κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Σελτσούκ Ινάν ανέλαβε την εκτέλεσή του. Εστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μια ολόκληρη χώρα στα ουράνια...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία πρόκριση γκολ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ