Συμπληρώνεται το παζλ του EURO -Πέρασαν οι Τούρκοι, αποκλείστηκε η Κύπρος - iefimerida.gr

Συμπληρώνεται το παζλ του EURO -Πέρασαν οι Τούρκοι, αποκλείστηκε η Κύπρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τελευταία βραδιά των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας ήταν γεμάτη σασπένς και ανατροπές. Η Τουρκία κατάφερε ένα λεπτό πριν το τέλος να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση και να στείλει στα μπαράζ την Ουγγαρία, ενώ η Κύπρος δεν τα κατάφερε απέναντι στο Βέλγιο.

Οι 19 ομάδες και η Γαλλία ως διοργανώτρια, που θα μετέχουν στην τελική φάση του EURO είναι πλέον γνωστές. Τα προκριματικά ολοκληρώθηκαν και να συμπληρωθεί ολοκληρωτικά το παζλ, θα χρειαστούν τα τέσσερα εισιτήρια των μπαράζ, τα οποία θα διεξαχθούν στα μέσα του Νοεμβρίου.

Η Τουρκία μέσα από ένα τρελό σενάριο, το οποίο ήθελε νίκη του Καζακστάν μέσα στη Λετονία και δική της επικράτηση απέναντι στην Ισλανδία, τα κατάφερε. Σκόραρε στο 89ο λεπτό και σε συνδυασμό με το διπλό των Καζάκων, πήρε το απευθείας εισιτήριο ως καλύτερη 3η των ομίλων, αφήνοντας την τελευταία στιγμή εκτός μάχης την Ουγγαρία, η οποία θα μπει στα μπαράζ.

Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν

Α' όμιλος: Τσεχία, Ισλανδία, Τουρκία (ως η καλύτερη τρίτη που κέρδιζε απευθείας εισιτήριο)
Β' όμιλος: Βέλγιο, Ουαλία
Γ' όμιλος: Ισπανία, Σλοβακία
Δ' όμιλος: Γερμανία, Πολωνία
Ε' όμιλος: Αγγλία, Ελβετία
ΣΤ' όμιλος: Βόρειος Ιρλανδία, Ρουμανία
Ζ' όμιλος: Αυστρία, Ρωσία
Η' όμιλος: Ιταλία, Κροατία
Θ' όμιλος: Πορτογαλία, Αλβανία
Διοργανώτρια:Γαλλία

Οι οκτώ των μπαράζ

Εκτός από την Ουγγαρία, η οποία τερμάτισε 3η στον όμιλο της Εθνικής μας, άλλες επτά ομάδες θα μπουν στην κλήρωση για τα μπαράζ του Νοεμβρίου. Βοσνία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία θα σχηματίσουν τέσσερα ζευγάρια, τα οποία θα προκύψουν από την κλήρωση της 18ης Οκτωβρίου στη Νιόν της Ελβετίας. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 12-13-14 Νοεμβρίου και οι ρεβάνς 15-16-17 του ίδιου μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 ομάδες πρόκριση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ