Συνταγή που καίει σαν φλόγα στο στόμα.
Το chili con carne (τσίλι με κρέας) είναι ένα ραγκού πικάντικο που τρώγεται σε όλες τις χώρες της Νότιας Αμερικής. Είναι ισπανικό πιάτο και φημίζεται για το πόσο καίει στο στόμα.
Υλικά για 8 άτομα
- 400 γραμμάρια φασόλια ξερά κόκκινα, μουλιασμένα από το βράδυ
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
- 1 κιλό κιμά βοδινό
- 2 κουταλιές γλυκού κίμινο σκόνη
- 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
- 2 πιπεριές πράσινες, σε κύβους
- 1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
- 5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1,5 φλυτζάνι ζωμό βοδινού
- Φρέσκο κόλιαντρο, χοντροκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλετε τα φασόλια σε χύτρα να βράσουν
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι να ροδίσουν με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Προσθέστε τον κιμά και αφήνετε να βράσει
- Προσθέστε το κίμινο και τη ρίγανη
- Προσθέστε τις πράσινες πιπεριές, τις αποφλοιωμένες ντομάτες, τη σάλτσα, τη ζάχαρη, το ζωμό κρέατος και το κόλιαντρο
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε τα βρασμένα φασόλια και αφήστε το σύνολο να σιγοβράσει για 1,5 ώρα
- Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν υγρά και ανακατέψτε συχνά
- Oταν βγάλετε σε πιάτο, προσθέστε λίγο κόλιαντρο από πάνω
Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι-γιασεμί. Αυτό είναι το αγαπημένο πιάτο του Jamie Oliver
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο