Βροχή δηλώσεων για κούρεμα ακόμα και πάνω από 50% - iefimerida.gr

Βροχή δηλώσεων για κούρεμα ακόμα και πάνω από 50%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ελληνικό χρέος απασχολεί όλη την Ευρώπη αυτό το σαββατοκύριακο, και οι σύμβουλοι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έχουν την τιμητική τους στα μέσα ενημέρωσης, όπου υπογραμμίζουν με κάθε ευκαιρία ότι το χρέος χρειάζεται κούρεμα τουλάχιστον κατά 50% ώστε να γίνει βιώσιμο.

Αυτό υποστηρίζει για παράδειγμα, ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Μπέρτ Ρούρουπ. Ο κ. Ρούρουπ δηλώνει, σε συνέντευξή του στην αυριανή Real News, ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους πρέπει να είναι 50% και πλέον αλλά "δεν πρέπει να τεθεί αμέσως σε ισχύ , αλλά αργότερα όταν άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία , βρεθούν εκτός της "γραμμής πυρός".

Στην ίδια εφημερίδα, άλλος σύμβουλος, αυτή τη φορά της γαλλικής κυβέρνησης, ο κ. Φιλίπ Σαλμέν μιλάει κι αυτός ότι μπορεί το κούρεμα να πάει και πάνω από το 50% αλλά σημειώνει πως θα υπάρξει «αυστηρή και μόνιμη εποπτεία" που όμως δεν θα γραφεί ποτέ στις συμφωνίες ως πραγματική μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ