«Παράθυρο» για την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους από τον Ντάισελμπλουμ - iefimerida.gr

«Παράθυρο» για την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους από τον Ντάισελμπλουμ

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό άφησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ το ενδεχόμενο να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους.

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι η διαπραγμάτευση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο 2015, από πρακτικής άποψης όπως σημείωσε. Υπενθύμισε όμως ότι η Ελλάδα έχει λαμβάνειν ακόμη 3 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπληρωθούν οι όροι του προγράμματος. «Η διοίκηση των τραπεζών πρέπει να αλλάξει, να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις και να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις», επανέλαβε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Στη συνέντευξη του στην ολλανδική εφημερίδα «De Volkskrant» εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στην Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι πρέπει να επανεκλεγεί στη θέση της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες με το Ταμείο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σχολίασε ότι πρόκειται για μία διαδικασία που γίνεται «βήμα προς βήμα». «Προσπαθούμε πρώτα να δώσουμε περιεχόμενο στην έννοια βιωσιμότητα», σημείωσε. «Σε αυτό το σημείο έχει επιτευχθεί συμφωνία. Η αποπληρωμή και οι τόκοι του χρέους δεν πρέπει να ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ. Κάτι τέτοιο ήδη προβλέπεται από το καταστατικό του ΔΝΤ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο σενάρια, ένα "φυσιολογικό" κι ένα "ζοφερό". Πρέπει να γίνει μια εκτίμηση για την μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αυτό μπορεί να γίνει για ένα χρονικό ορίζοντα μερικών ετών. Είναι όμως αδύνατο να προβλέψει κανείς τις εξελίξεις είκοσι χρόνια αργότερα. Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει η ευρωζώνη να είναι έτοιμη να λάβει επιπρόσθετα μέτρα», δήλωσε ακόμη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ