Iσλανδία: Στις αγορές βγήκε η τράπεζα Landsbankinn - iefimerida.gr

Iσλανδία: Στις αγορές βγήκε η τράπεζα Landsbankinn

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ισλανδική τράπεζα Landsbankinn πραγματοποίησε την πρώτη έκδοση σε ξένο νόμισμα από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το επιτόκιο για το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ ανήλθε λίγο πάνω από το 3%, με ποσοστό κάλυψης 1,5.

Τα έσοδα από το ομόλογο της Landsbankinn θα χρησιμοποιηθούν για την πρόωρη αποπληρωμή χρέους σε ξένο νόμισμα.

Η έξοδος της Landsbankinn στις αγορές έγινε λίγους μήνες μετά την έκδοση ομολόγου από την ισλανδική τράπεζα Areon Bank, της πρώτης μετά την κατάρρευση του ισλανδικού τραπεζικού τομέα.

Την περασμένη εβδομάδα η Ισλανδία βγήκε οριστικά από το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς εξόφλησε νωρίτερα το δάνειο που είχε λάβει από το Ταμείο. Το καλοκαίρι η πιστοληπτική αξιολόγηση τις χώρας είχε αναβαθμιστεί, ενώ ψηφίστηκαν μέτρα για την σταδιακή άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισλανδία τράπεζα αγορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ