Αλεξιάδης: Επέκταση του «πλαστικού» χρήματος -Τι αλλάζει για το άνοιγμα θυρίδων - iefimerida.gr

Αλεξιάδης: Επέκταση του «πλαστικού» χρήματος -Τι αλλάζει για το άνοιγμα θυρίδων

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών αναζητά κίνητρα για την επέκταση της χρήσης του «πλαστικού» χρήματος, επιβεβαίωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για υποχρεωτικά και εθελοντικά χρήματα για το «πλαστικό» χρήμα, με στόχο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να λαμβάνει το κράτος ταχύτερα τον ΦΠΑ. Μιλώντας στο Mega, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε δεν θα εφαρμοστεί capital control στους μισθούς, συστήνοντας να μην υπάρχει φόβος και πως ό,τι αποφασιστεί δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν, ανέφερε ωστόσο ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ήδη μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Ακόμη, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στην αλλαγή των διατάξεων για το άνοιγμα των θυρίδων, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Αυτές δίνουν στο κράτος τη δυνατότητα να αποκτήσει καλύτερο οπλοστάσιο για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, ο κ. Αλεξιάδης, σχετικά με το άρθρο για δέσμευση θυρίδων και κατάσχεση περιεχομένου τους για οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στα τέλη κυκλοφορίας, ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για «συγκεκριμένη οροφή», αλλά πρόσθεσε ότι «αν μπορέσουμε θα τα κάνουμε αναλογικότερα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τρύφων Αλεξιάδης θυρίδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ