Τα Ηνωμένα Έθνη απαιτούν να γίνει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι - iefimerida.gr

Τα Ηνωμένα Έθνη απαιτούν να γίνει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι

Ηνωμένα Έθνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Ηνωμένα Έθνη μαζί με δύο μεγάλες οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν να γίνει εκτενή έρευνα για το τι οδήγησε στον θάνατο του Λίβυου πρώην ηγέτη Καντάφι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών υπάρχουν τέσσερις με πέντε διαφορετικές εκδοχές για τις συνθήκες θανάτου του Μουαμάρ Καντάφι και τόνισε «Χρειαζόμαστε περισσότερες λεπτομέρειες για το αν τελικά πέθανε στην μάχη ή μετά την αιχμαλωσία του» .
Επίσης έβαλαν ερωτηματικά για το ποιο θα είναι το μέλλον του γιου του Καντάφι Σαίφ Αλ Ισλάμ ο οποίος έχει συλληφθεί, καθώς τονίζουν πως είναι καταζητούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως άλλωστε ίσχυε και για τον πατέρα του και έμμεσα υπενθυμίζουν ότι η Χάγη είναι αρμόδια να κρίνει την τύχη του, κάτι που έπρεπε να έχει συμβεί και με τον Μουαμάρ Καντάφι, αν και εφόσον είχε πιαστεί αιχμάλωτος.
Παράλληλα στις Βρυξέλες συνεδριάζουν οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ για να αποφασίσουν το επόμενο βήμα των τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονταν τους τελευταίους μήνες στη Λιβύη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ