Οταν ο Γιώργος ήταν... κολλημένος με τη Λούκα - iefimerida.gr

Οταν ο Γιώργος ήταν... κολλημένος με τη Λούκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Λούκα Κατσέλη και ο σύζυγός της Γεράσιμος Αρσένης αποτελούν ουσιαστικά μία από τις κληρονομιές που αποφάσισε να κρατήσει ο Γιώργος Παπανδρέου από το παλιό ΠΑΣΟΚ του πατέρα του Ανδρέα.

Κάποιοι από τις πρώτες στιγμές που η κυρία Κατσέλη εντάχθηκε στο επιτελείο του την εποχή ακόμη που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον προειδοποιούσαν να μην είναι τόσο ενθουσιασμένος με τα όσα υποστήριζε και του εισηγείτο η πρώην καθηγήτρια οικονομικών του Yale. Οταν μάλιστα, πεισμένος από τα στοιχεία που του προσκόμιζε είπε την περιβόητη φράση «λεφτά υπάρχουν» πολλοί επίσης του είχαν επισημάνει ότι αυτά που υποστηρίζει η κυρία Κατσέλη για τις ανείσπρακτες οφειλές εταιρειών και φυσικών προσώπων θα αποδεικνύονταν φρούδες ελπίδες, όπως και διαπιστώθηκε στη συνέχεια. Πολύ πρόσφατα άλλωστε η κυβέρνηση αναγκάστηκε τελικά να παραδεχθεί ότι τα περίπου 40 δισ. που θεωρητικά θα μπορούσε να εισπράξει δεν είναι ούτε 5.

Οταν κέρδισε τις εκλογές ο κ. Παπανδρέου ετοιμαζόταν να την κάνει τσάρο της ελληνικής οικονομίας, όπως είχε κάνει ο πατέρας του με τον Γεράσιμο Αρσένη, κάτι για το οποίο πολύ σύντομα είχε μετανιώσει.

Του είχαν επισημάνει τότε ότι τόσο η ίδια όσο και ο κ. Αρσένης μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν στην κυβέρνηση, όπως έκαναν άλλωστε πάντα καθώς η κυρία Κατσέλη πίστευε ότι θα μπορούσε να εκφράσει το παλιό, καλό, αριστερό ΠΑΣΟΚ ως εν δυνάμει επικεφαλής αντίστοιχης τάσης.

Τις παραμονές σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ. Παπανδρέου το 2009, ο αδερφός του Αντρίκος και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να τον μεταπείσουν για να μην τοποθετήσει τη Λούκα στο κρίσιμο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Τον μετέπεισαν πραγματικά στο πάρα 5'. Γλιτώνοντας τη χώρα από μεγαλύτερες περιπέτειες, αφού οι αντιλήψεις της Λούκας για την οικονομία είναι «βαριά» κρατικιστικές και κυρίως ξεπερασμένες. Τελικά, όπως όλοι θυμούνται ο πρωθυπουργός της χρύσωσε το χάπι δίνοντας της ουσιαστικά το υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο μετονόμασε σε υπουργείο Οικονομίας διαχωρίζοντάς το από το υπουργείο Οικονομικών που τελικά δόθηκε στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Οι συνεχείς τριβές και εμπλοκές υποχρέωσαν τελικά τον κ. Παπανδρέου να της αφαιρέσει τον τίτλο του συν- τσάρου και να την τοποθετήσει στο υπουργείο Εργασίας από όπου επίσης αναγκάστηκε να την απομακρύνει καθώς δεν μπορούσε να βρει σημείο επαφής με την Τρόικα.

Για να φτάσουμε στη χθεσινή της διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ