Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Καντάφι - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Καντάφι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση της δολοφονίας του Μουαμάρ Καντάφι κάνει το γύρο του κόσμου. Μαζί με τις αποτρόπαιες εικόνες του λιντσαρίσματος του, εμφανίζεται όμως κι ένας νεαρός στρατιώτης που δηλώνει ότι είναι ο εκτελεστής του.

φώτο: AFP

Οι πρώτες πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου του Συνταγματάρχη που έγινε δικτάτορας και μισήθηκε όσο κανείς στη Λιβύη, ήταν αντιφατικές. Άλλοι μιλούσαν για ακαριαίο θάνατο από βομβαρδισμό, ενώ άλλοι ότι είναι ζωντανός και αιχμάλωτος των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Το χρονικό του (προαναγγελθένοτος) θανάτου έχει ως εξής. Όταν η μάχη της Σύρτης έδειχνε να κλίνει προς τις αντίπαλες δυνάμεις, ο Καντάφι διέταξε τη φρουρά του να σχηματίσει αυτοκινοτοπομπή για να φύγουν. Οι νατοικές δυνάμεις την εντόπισαν και την βομβάρδισαν.

Ο Καντάφι διέφυγε σε έναν υπόνομο και εκεί τον βρήκαν οι μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Το τι έγινε εκεί δεν είναι γνωστό. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πάντως, ο Καντάφι ήταν ήδη τραυματίας στα πόδια και παραδόθηκε κρατώντας το χρυσό του περίστροφο στο χέρι.

Οι μαχητές που τον συνέλαβαν προσπάθησαν να τον πάνε σε ένα ασφαλές μέρος χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο (όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο).

Από εδώ και πέρα τα πράγματα γίνονται πιο συγκεχυμένα. Η επίσημη θέση της κυβέρνησης της Λιβύης είναι ότι το αυτοκίνητο έπεσε σε πυρά ανάμεσα στους υποστηρικτές του Καντάφι και τους μαχητές του Μεταβατικού Συμβουλίου και ότι ο Συνταγματάρχης σκοτώθηκε αμέσως.

Ωστόσο, τα διεθνή μέσα εμφανίζουν την φωτογραφία ενός νεαρού μαχητή που φέρεται να δηλώνει ότι είναι ο εκτελεστής του. Ο 18χρονος μαχητής δηλωσε ο ίδιος στο BBC ότι αυτός σκότωσε τον Καντάφι και ως απόδειξη έδειχνε στους ρεπόρτερ το πιστόλι του δικτάτορα.

Όπως είπε, αυτός έπιασε αιχμάλωτο τον Καντάφι και στη συνέχεια τον σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ωστόσο, το Αλ Αραμπίγια και τα άλλα αραβικά ΜΜΕ δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία.

Στο παρακάτω βίντεο, πάντως, φαίνεται ότι ο συνταγματάρχης είναι ακόμα ζωντανός όταν τον κατεβάζουν από το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ