Μαζί με το χούμους, ήρθε και το δεύτερο διάσημο -παγκόσμια- πιάτο του Λιβάνου και στην Ελλάδα: το ταμπουλέ.
Το χούμους το βρίσκεις συσκευασμένο σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
Το ταμπουλέ σερβίρεται στα περισσότερα ουζερί και ταβέρνες.
Και τα δύο γευστικά αυτά πιάτα δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να καταναλώσεις ρεβύθια (χούμους) αλλά και μπόλικο μαϊντανό (ταμπουλέ).
Περιτό να σας πω ότι το ταμπουλέ είναι το καλύτερο πιάτο για να κάνεις μια πραγματική δίαιτα. Περιέχει πλιγούρι από σιτάρι και λαχανικά. Αν προσθέσεις και μερικές ελιές, η δίαιτα απογειώνεται.
Υλικά για 4-5 άτομα
- 1 μπουκέτο μαϊντανό βιολογικό
- Λίγα φύλλα δυόσμο
- 2 λεμόνια
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 2 ντομάτες
- 1 φλυτζάνι πλιγούρι βιολογικό (στο σούπερ μάρκετ)
- Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε το πλιγούρι σε κατσαρολάκι για 5 λεπτά
- 1 φλυτζάνι πλιγούρι, 2 φλυτζάνια νερό
- Στραγγίστε το και είναι έτοιμο
- Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τον δυόσμο
- Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και φρέσκο κρεμμυδάκι
- Κόψτε σε κυβάκια τις ντομάτες, αφού πρώτα πετάξετε τους σπόρους
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ μπολ
- Ρίξτε λεμόνι, αλάτι, πιπέρι
- Κάνει ένα ιδανικό ορντέρβ, αλλά είναι και τέλειο φαγητό για το γραφείο!
Μια συνταγή είναι να βάλει κανείς περισσότερη ντομάτα:
Μια άλλη συνταγή με λιγότερη:
Η πρωτότυπη συνταγή του Λιβάνου, επιβάλλει πάρα πολύ μαϊντανό, ελάχιστο πλιγούρι:
Αλλοι δεν βάζουν καθόλου ντομάτα:
Ε, το καλύτερο είναι μάλλον κάπου στη μέση. Μπορεί κάποιος να προσθέσει κόκκινη πιπεριά, αγγουράκι: