Αρνητικές οι εξετάσεις για χολέρα του 79χρονου Ολλανδού τουρίστα - iefimerida.gr

Αρνητικές οι εξετάσεις για χολέρα του 79χρονου Ολλανδού τουρίστα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητικά ως προς το βακτήριο της χολέρας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη ο 79χρονος Ολλανδός τουρίστας που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

Ο 79χρονος, οπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι 70χρονος όπως αρχικά είχε αναφερθεί, μεταφέρθηκε στην Αθήνα από την Κω όπου έκανε διακοπές και εισήχθη για νοσηλεία στη ΜΕΘ μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας (νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Ολλανδός τουρίστας εκδήλωσε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γαστρεντερίτιδα. Ωστόσο, η κατάστασή του παρουσίασε βαρύτατες επιπλοκές, γεγονός που κινητοποίησε τους γιατρούς ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο του «ξεχασμένου» λοιμώδους νοσήματος.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιούνται περαιτέρω εξετάσεις για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο λοιμώδους γαστρεντερίτιδας απειλητικής για τη δημόσια υγεία. «Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μεταβεί στην Κω για περαιτέρω επιδημιολογική διερεύνηση και ανίχνευση τυχόν επιπρόσθετων περιστατικών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εντατική ΜΕΘ χολέρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ