Μοναδικό πιάτο, τρώγεται επί μέρες.
Υλικά
- 1 ροσμπίφ
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- Ελαιόλαδο
- Δεντρολίβανο σε κλωνάρι
- Αλάτι χοντρό και πιπέρι
- 100 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Διαλέξτε εσείς το κρέας: Φιλέτο ή μαλακό κομμάτι μοσχάρι
![Ροσμπίφ, ψήστε σωστά το πιο τέλειο κρέας | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-10/posbief-fileto.jpg?itok=Q5w1Thuj)
- Πείτε στον κρεοπώλη σας να το βάλει σε φιλέ
- Θα είναι τουλάχιστον 2 κιλά
- Βγάζετε το ροσμπίφ 1 ώρα πριν από το ψυγείο
- Ετοιμάστε ένα μεγάλο ταψί καλής ποιότητας
- Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Κόψτε πολύ χοντρά τα κρεμμύδια και βάλτε τα στον πάτο σαν «κρεββάτι»
- Τοποθετήστε το ροσμπίφ
- Μη βάλετε αλάτι
- Περάστε το κλωνάρι το δεντρολίβανο μέσα στο φιλέ για να σταθεί από πάνω
- Αγκαλιάστε το ροσμπίφ με ελαιόλαδο
- Βάλτε λίγο βούτυρο σε όλο το μήκος του ροσμπίφ
- Για κάθε κιλό κρέας θέλει 1 ώρα ψήσιμο
- Οπότε είναι καλό να τοποθετήσετε ένα αλουμινόχαρτο για κάποιες ώρες
- Για να ξεροψηθεί από πάνω, βγάλτε το αλουμινόχαρτο προς το τέλος
- Μην το αφήσετε να γίνει «μαύρο». Οσο λιγότερο ψήνεται, τόσο πιο μαλακό και γευστικό είναι!
Το ιδανικό είναι να βγει το ροσμπίφ σας ροζέ
![Ροσμπίφ, ψήστε σωστά το πιο τέλειο κρέας | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-10/rosbif890.jpg?itok=OGdsa_x4)
Μπορείτε να μη δέσετε το κρέας σε φιλέ για να γίνει πιο καλοψημένο:
![Ροσμπίφ, ψήστε σωστά το πιο τέλειο κρέας | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-10/rosbif-kalopsimeno.jpg?itok=S8YjNSe2)
Υπάρχουν και κάποιοι που το τρώνε πολύ καλοψημένο! Ρίξτε το χοντρό αλάτι στο τέλος, όταν σερβίρετε το κρέας:
![Ροσμπίφ, ψήστε σωστά το πιο τέλειο κρέας | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-10/rosbif-polikalopsi.jpg?itok=Ka2HR_Cv)
Οσα κομμάτια μείνουν, τα κάνουμε σάντουιτς για το γραφείο:
![Ροσμπίφ, ψήστε σωστά το πιο τέλειο κρέας | iefimerida.gr 4](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-10/rosbif2.jpg?itok=haUpm_Xu)
Μπορούμε να τα φάμε και με άλλο τρόπο: Σαλάτα με χλιαρή πατατοσαλάτα και ροσμπίφ:
![Ροσμπίφ, ψήστε σωστά το πιο τέλειο κρέας | iefimerida.gr 5](/sites/default/files/styles/in_article/public/2015-10/rosbif-salad.jpg?itok=gQwYdsah)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο