Η πρώτη διαστημική ζωγραφιά [βίντεο & εικόνα] - iefimerida.gr

Η πρώτη διαστημική ζωγραφιά [βίντεο & εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλεξέι Λεόνοφ πήρε ξυλομπογιές και σκάρωσε την πρώτη ζωγραφιά στο διάστημα. Αυτή η εικόνα εκτίθεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Κοσμοναύτες: Γέννηση της διαστημικής εποχής» στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, που θα διαρκέσει έως τις 13 Μαρτίου του 2016.

Ο πρώην κοσμοναύτης Λεόνοφ έμεινε στην ιστορία όταν στις 18 Μαρτίου του 1965 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε διαστημικό περίπατο εκτός οχήματος.

Η πρώτη  διαστημική ζωγραφιά [βίντεο & εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο τελευταίος επιζών από τους 5 κοσμοναύτες του διαστημικού προγράμματος Βοσχόντ είχε και μια άλλη πλευρά. Ήταν και ζωγράφος. Ο Λεόνοφ πήρε χρωματιστά μολύβια και χαρτί στο διάστημα, όπου ζωγράφισε τη Γη και έφτιαξε τα πορτρέτα των αστροναυτών του Απόλλων με τους οποίους πέταξε κατά τη διάρκεια της αποστολής «Απόλλο -Σογιούζ».

Η προετοιμασία της έκθεσης «Κοσμοναύτες: Γέννηση της διαστημικής εποχής» υπήρξε μακρά. Χρειάστηκαν 5 χρόνια για να συγκεντρωθούν αντικείμενα που ορισμένα βγαίνουν για πρώτη φορά εκτός Ρωσίας. Αυτή η εκπληκτική σε περιεχόμενο και μέγεθος έκθεση παρέχει μια γεύση από την πρωτοποριακή τεχνολογία και το πνεύμα των Ρώσων κοσμοναυτών και υπόσχεται ένα απίστευτο ταξίδι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διάστημα ζωγραφιά έκθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ