Μουζάλας: Ανοίγει το στρατόπεδο Λιόση για τους πρόσφυγες - iefimerida.gr

Μουζάλας: Ανοίγει το στρατόπεδο Λιόση για τους πρόσφυγες

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδιο με βάθος χρόνου επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να δοθεί λύση στο προσφυγικό ζήτημα, με τον Γιάννη Μουζάλα να τονίζει πως «οι πρόσφυγες θα ζουν ανάμεσα μας».

«Οι πρόσφυγες θα είναι ανάμεσά μας, δεν πρόκειται να τους εξαφανίσουμε και γι' αυτό πρέπει να φτιάξουμε όλοι μαζί τους καλύτερους όρους για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των αυξημένων προσφυγικών ροών», δήλωσε «Στο Κόκκινο», ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από την υπερφόρτωση ορισμένων περιοχών, φτιάχνοντας ένα δίκτυο χώρων και να μεταφέρονται οι πρόσφυγες εκεί ώστε να ανακουφίζεται η εκάστοτε περιοχή», προσέθεσε.

Μέσα στις επόμενες μέρες, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μουζάλας, θα έχει κλείσει και το θέμα εύρεσης χωρών. Πρόθεση της κυβέρνησης, διευκρίνισε πως δεν είναι «να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και γι' αυτό η πρόθεσή μας δεν είναι να φτιάξουμε μόνιμους καταυλισμούς για 100 και 200 χιλιάδες πρόσφυγες», υπογραμμίζοντας πως το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος θα λύσει η Ευρώπη.

Σχετικά με τη λειτουργία των κτιρίων, που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι υποδοχής όπως το Τάε Κβον Ντο, επαίνεσε την προσφορά των εθελοντών αλλά και των στελεχών του Υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ανενεργό στρατόπεδο Λιόση στα Ανω Λιόσια ανοίγει τις πύλες του για να λειτουργήσει ως προσωρινός χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

Η διαμόρφωση του στρατοπέδου έχει ξεκινήσει με στόχο να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Μουζάλας πρόσφυγες σχέδιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ