Νεκρός από ανακοπή καρδιάς 53χρονος, μέλος του ΠΑΜΕ - iefimerida.gr

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς 53χρονος, μέλος του ΠΑΜΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 53χρονου μέλους του ΠΑΜΕ απο ανακοπή καρδιάς στη διάρκεια του συλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Το νοσοκομείο Ευαγγελισμος εξέδωσε ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου του οικοδόμου Δημήτρη Κοτσαρίδη. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξης: «Ο 53χρονος μεταφέρθηκε στις 16.45' από την Αίγλη Ζαππείου στον Ευαγγελισμο χωρίς σφυγμούς και με μυδρίαση. Δεν έφερε κανένα τραύμα απολυτως. Εγινε προσπάθεια ανάνηψης που διήρκεσε πενήντα λεπτά χωρίς αποτέλεσμα.»

Ο 53χρονος ο οποίος ηταν γραμματέας του συνδεσμου Οικοδόμων του ΠΑΜΕ στον Βύρωνα συμμετειχε στο συλλαλητήριο και αρχικά αισθάνθηκε αδιαθέσια και μεταφέρθηκε απο το Σύνταγμα στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες. Σε κατάσταση σοκ τα μέλη της οικογένεια του 53χρονου καταγγέλουν κράτος, κυβέρνηση, αστυνομία και κουκουλοφόρους για το χαμό του ανθρώπου τους. Ηδη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ραικου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 53χρονου.

Τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης

στα διεθνή άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στον Ευαγγελισμό Πρώτη είδηση media έγινε ο θάνατος του 53χρονου συνδικαλιστή που

Ακριβώς τον ίδιο τίτλο έχει στην ιστοσελίδα του και το που αναφέρει ότι νη Ελλάδα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό.«Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίων των μέτρων λιτότητας» γράφει στην πρώτη της σελίδα η γερμανική εφημερίδα Die Welt, που περιγράφει λεπτομερώς τις συγκρούσεις μελών του ΠΑΜΕ με κουκουλοφόρους οι οποίες μετέτρεψαν σε κόλαση την πλατεία Συντάγματος. BBC

Στο ίδιο κλίμα κινείται και η αυστριακή εφημερίδα Der Standard που κάνει λόγο για τον «θάνατο ενός 53χρονου διαδηλωτή ο οποίος μεταφέρθηκε ήδη νεκρός σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας».

«Τουλάχιστον 16 τραυματίες και ένας νεκρός στα επεισόδια της Αθήνα» αναφέρει και το δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro: «Tη δεύτερη ημέρα της μεγαλύτερης γενικής απεργίας των τελευταίων ετών, κομμουνιστές και ακρο-αριστεροί συγκρούστηκαν μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο σε μάχες σώμα με σώμα, με συνέπεια δεκάδες διαδηλωτές να μεταφερθούν στα νοσοκομεία».

Associated Press Το έχει εκτενές ρεπορτάζ για τα επεισόδια στην Αθήνα κάτω από τον τίτλο «Ενας νεκρός στις βίαιες διαδηλώσεις για τα μέτρα».

Η βρετανική Guardian μιλά για «εμπόλεμη Αθήνα» και εξηγεί ότι ο νεκρός δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι προήλθε από τα επεισόδια.Τί συνέβη σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Πριν την ανακοίνωση του θανάτου του 53χρονου είχαν προηγηθεί άγριες συγκρούσεις στο Σύνταγμα. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες εναντίον διαδηλωτών με αποτέλεσμα μια μεγάλη ομάδα στελεχών του ΠΑΜΕ αλλά και μεμονωμένων πολιτών να αντεπιτεθεί και να τους κυνηγήσει προς την κάτω πλευρά της Πλατείας

Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι αντεπιτέθηκαν και οι οδομαχίες γενικεύθηκαν περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος. Σε κάποιο σημείο, κουκουλοφόροι τραβούσαν μέλος(;) του ΠΑΜΕ και το χτυπούσαν, με αντίστοιχες σποραδικές επιθέσεις και αντεπιθέσεις από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Και οι μεν και οι δε φορούσαν κράνη και κρατούσαν καδρόνια. Οι εικόνες προκαλούσαν ανατριχίλες με πετροπόλεμο εκατέρωθεν. Τα μέλη του ΚΚΕ, συγκεκριμένα ο κ. Σπύρος Χαλβατζής, μίλησε για προβοκάτορες ενώ υπάρχουν -ανεπιβεβαίωτες- αναφορές ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ έπιασαν και παρέδωσαν κουκουλοφόρους στην Αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ