Κλίντον για Τσίπρα: Θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα - iefimerida.gr

Κλίντον για Τσίπρα: Θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση πως ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να προχωρήσει μπροστά και να κάνει στην Ελλάδα, όσα δεν έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, εξέφρασε ο πρώην πλανητάρχης, Μπιλ Κλίντον.

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και να προχωρήσει μπροστά με αυτά που δεν έχουν γίνει πολλά χρόνια τώρα», δήλωσε ο Αμερικανός, μιλώντας στον απεσταλμένο της «Εφημερίδας των Συντακτών» στη Νέα Υόρκη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το προφίλ του ιδανικού ηγέτη υποστήριξε πως «κάθε ηγέτης για να είναι αληθινός πρέπει να περάσει από το στάδιο του “τι θέλει” στο στάδιο του “τι μπορεί και πρέπει να κάνει” για τη χώρα του. Για να συμβεί αυτό πρέπει αυτός ο ηγέτης να έχει επίγνωση από που προέρχεται, που βρίσκεται σήμερα και κυρίως που θέλει να φτάσει όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσει από την εξουσία».

«Η Ελλάδα και οι ηγέτες της πρέπει να δείξουν αποφασισμένοι για το πού θέλουν να πάνε τη χώρα και να ξέρουν πώς θα την πάνε εκεί που σκέφτονται. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και δεν είναι αργά για να συμβεί αυτό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, στην «ΕΦ.ΣΥΝ» μίλησε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο επιβίωσης της Ευρώπης.

«Για να προστατεύσεις την ενότητα της Ευρώπης δεν πρέπει να μιλάς αρνητικά δηλαδή το τι θα πάθει η Ευρώπη αν δεν μου το κάνει το ένα ή το άλλο, αν δηλαδή δεν ''πάει με τα νερά μου''. Αλλά πρέπει ο καθένας από εμάς να έχει πάντα στο μυαλό του το τι θα συμβεί στην Ευρώπη αν εμείς δεν είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας απέναντί της», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε, λέγοντας:

«Αν κάνουμε σαν μικρά παιδιά, λέγοντας ότι αν δεν μου κάνετε το χατίρι, θα βάλω φωτιά στο σπίτι για να καώ και να κάψω κι εσάς. Τότε δεν προστατεύεις την Ευρώπη, αλλά τη διαλύεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπιλ Κλίντον Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ