Ερχεται διπλάσια μείωση στη βασική σύνταξη του ΟΓΑ - iefimerida.gr

Ερχεται διπλάσια μείωση στη βασική σύνταξη του ΟΓΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα πρόταση, προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες, πέφτει στο τραπέζι της συζήτησης για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Η πρόταση αυτή, που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, περιλαμβάνει το διπλασιασμό της «ταχύτητας» μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ στο 8% αντί για 4%

Στόχος είναι με τον τρόπο αυτό να μην επιβληθεί και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Παράλληλα φαίνεται να «κλειδώνει» η λογική των ενιαίων όρων για παλαιούς - μέχρι το 1992 - και νέους - μετά το 1993 - ασφαλισμένους.

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι μέσα από τις αλλαγές αυτές να βρεθεί ένα σεβαστό ποσό μέσα από περικοπές στις νέες συντάξεις ώστε να είναι μικρότερο και το ψαλίδι που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους ήδη συνταξιούχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ασφαλιστικό συντάξεις ΟΓΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ