Στους δρόμους και οι Πορτογάλοι για τη λιτότητα - iefimerida.gr

Στους δρόμους και οι Πορτογάλοι για τη λιτότητα

Πορτογαλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους δρόμους ξεχύνονται από σήμερα οι Πορτογάλοι, εναντίον των μέτρων λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Στο χορό των σημερινών απεργιών μπαίνουν οι κλάδοι των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών, ενώ χθες οι συνδικαλιστικές ενώσεις συμφώνησαν να προβούν σε γενική απεργία στις 24 Νοεμβρίου.

Τα μέτρα που υιοθέτησε η Λισαβόνα θεωρούνται αρκετά σκληρά, καθώς καταργείται το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν εισόδημα άνω των 1.000 ευρώ μηνιαίως ενώ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα υποχρεούνται να εργάζονται μισή ώρα την ημέρα περισσότερο.

Ο προϋπολογισμός του 2012, «φέρνει» αύξηση του ΦΠΑ και μείωση των παροχών σε υγεία και εκπαίδευση. Επιπλέον, σύμφωνα με την πορτογαλική κυβέρνηση η ανεργία θα εκτοξευτεί στο 13,4% από το 12,5% που βρίσκεται σήμερα, ενώ η ύφεση από 2,2% που αρχικά υπολογιζόταν θα ανέβει στο 2,8%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ